DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20630201,17%
Edirne
18°

AÇIK

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Minik öğrencilere tarihi eserlerin önemi anlatıldı

Minik öğrencilere tarihi eserlerin önemi anlatıldı

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, tarih ve kültürü koruma bilincini küçük yaşta oluşturma ve yaygınlaştırma amacını taşıyan bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

ABONE OL
25 Nisan 2024 16:53
Minik öğrencilere tarihi eserlerin önemi anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proje kapsamında Özen Kreş ve Gündüz Bakımevi Denizciler (5 yaş grubu) sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Selin Vardar eşliğinde Edirne Kent Müzesi’nde bir gezi gerçekleştirdiler. Gezide minik öğrencilere Sanat Tarihi Bölümü mezunlarından Bilal Sarigül ve İdil Güler rehberlik ederek tarihi eserlerin önemini anlattı.

Müze gezisinin ardından Sanat Tarihi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Başak Seven ve Tan Şevik, çocuklara “Zeliş ile Aliş” adlı kukla gösterilerini sergilediler. Başak Seven’in kaleme aldığı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini ve anlamını konu alan piyesi minik öğrenciler keyifle izledi.

Programın son bölümünde Sanat Tarihi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Harun Filiz’in gitarıyla seslendirdiği şarkılar eşliğinde çocuklar dans ederek 23 Nisan coşkusunu yaşadılar.

Müzeyi, okul öncesi çocukları, üniversite öğrencilerini ve akademisyenleri bir araya getiren etkinlik, çocuklara bayrak ve rozet verilmesiyle sona erdi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Yılmaz “Sanat Tarihi Bölümü olarak çocuklarımızın 23 Nisan coşkusuna katkı sunmak, ülkemizin ve kültürümüzün değerlerini tanımalarını sağlamak ve aynı zamanda bu değerlere sahip çıkma bilincini oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarımızın keyifli bir 23 Nisan geçirmelerini sağlayan öğrencilerimiz Bilal Sarigül, İdil Güler, Başak Seven, Tan Şevik ve Yağmuz Cetiz’e çok teşekkür ederim. Bu önemli sosyal sorumluluk projesine destek veren akademisyenlerimize, Özen Kreş’i çalışanlarına ve Edirne Kent Müzesi Müdürlüğüne teşekkürlerimi sunarım. Sanat Tarihi Bölümü olarak toplumun çeşitli kesimleriyle, tarih ve kültür temalı yeni sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.