DOLAR 32,2218 0.05%
EURO 35,1233 0.28%
ALTIN 2.524,420,96
BITCOIN 2150550-0,69%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Okullarda et haksızlığı iddiası

Okullarda et haksızlığı iddiası

Edirne Kent Konseyi Bilimsel Laik Eğitim Çalışma Grubu bileşenleri adına açıklama yapan Benay Gürsel, İmam Hatip okullarındaki öğrencilerin menülerinde sıklıkla et yemekleri çıktığını, taşımalı eğitim veren okullardaki menülerin ise dengeli beslenme açısından yetersiz olduğunu ileri sürdü. Gürsel,  “İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerimiz her öğün çok rahat bir biçimde et yiyebilmekte. Diğer okulların menüsüne baktığımız da ise bunu çok daha seyrek olduğunu görüyoruz. Hele taşımalı eğitimde, bu konuda yetkililere dilekçelerimizi de verdik. Yemekler ne dengeli beslenme açısından yeterli ne de doyuruculuk açısından yeterli” dedi.

ABONE OL
4 Ocak 2024 16:02
Okullarda et haksızlığı iddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürsel, yaptığı açıklamada, okullarda öğrencilere çıkan menülerini değerlendirdi. Gürsel, İmam Hatip okullarının da çıkan menülerin et ağırlık olduğunu, taşımalı eğitim veren okullarda çıkan yemeklerin ise doyuruculuk açısından yetersiz olduğunu ifade etti.

“BUNUN GEREKÇESİ AÇIKLANMALIDIR”

Gürsel, şunları kaydetti:

“Edirne’de pansiyonlu okullarımızdan bazıları ile taşımalı eğitim veren okullardaki yemekler için ise sorunlar yerinde saymaktadır. Okulda ya da okul dışında yenen yemekten olan zehirlenmelere yer veren haberleri basından maalesef izlemekteyiz. İmam Hatipler dışındaki, özellikle taşımalı eğitim veren okullarımızda yemek verilmesi başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkili makamlardan beklemekteyiz. Ayrıca İmam Hatip okullarında verilen yemek ile diğer okullardaki yemeklerin farklı olmasını da anlamakta güçlük çekiyoruz. Hemen her öğün et yiyebilen İmam Hatip okullarının öğrencilerine olan menü diğer okullarımızda farklıdır ki bunun gerekçesi açıklanmalıdır.

“HİÇBİR ŞEY YAPILMAMAKTA”

Yemeklerinin farklı olduğu birkaç öncesinde okulların açıldığı sırada bütün pansiyonlu okullardaki yemek menülerini elde ettik. Bu elde ettiğimiz sonuçlara göre şunu gördük. İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilerimiz her öğün çok rahat bir biçimde et yiyebilmekte. Diğer okulların menüsüne baktığımız da ise bunu çok daha seyrek olduğunu görüyoruz. Hele taşımalı eğitimde, bu konuda yetkililere dilekçelerimizi de verdik. Yemekler ne dengeli beslenme açısından yeterli ne de doyuruculuk açısından yeterli. Ve bu konuda hiçbir şey yapılmamakta.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP