evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18381040,12%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gurbetten “Memleket”i için geldi

Gurbetten “Memleket”i için geldi

Memleket Partisi Edirne Belediye Başkanı Adayı Çiğdem Bora, Edirne’yi Avrupa’ya örnek bir şehir yapmak için hizmete talip olduğunu söyledi. Yaklaşık 30 yıl önce Almanya’ya giden ve burada medya sektöründe hizmet verdiğini söyleyen Bora, “Ben 18 yaşındayken Edirne’de işsizlik sorunu vardı. 46 yaşına geldim hala işsizlik sorunu devam ediyor. Hala yerlerde çöpler, şehirde düzgün yapılaşma yok. Aradan 30 yıl geçmiş, Belediye Başkanlarımız ne yaptılar, çok merak ediyorum. Avrupa’ya gittiğim zaman her sokağa baktığımda kendi memleketimi de bu şekilde görmek istiyorum. Cadde ve sokakları tertemiz, pırıl pırıl, engelli yolu, bisiklet yolu olan bir Edirne görmek istiyorum ama göremiyorum. Bu benim içimi acıtıyor” dedi.

ABONE OL
17 Şubat 2024 18:37
Gurbetten “Memleket”i için geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi tarafından RYS Hotel’de aday ve proje tanıtım toplantısı düzenlendi.

Memleket Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Çiğdem Bora, hem kendini hem de projelerini tanıtarak Edirne’ye hizmete talip olduğunu belirtti. Yaklaşık 30 yıl önce Edirne’de lise eğitimini tamamladıktan sonra Almanya’ya gittiğini belirten Bora, şunları kaydetti:

‘EDİRNE’YE HER GELDİĞİMDE KAHROLDUM’

“Yaklaşık 30 yıl önce Edirne’de lise eğitimini tamamladıktan sonra Almanya’ya gittim. Türklere karşı bir ön yargı vardı. ‘Pis Türkler’ lafını hiç unutmuyorum. Türk insanının prestiji için elimden geleni yapacağım dedim ve yola çıktım. Almanya’da medya sektörüne atıldım. 15 yıl içinde Türk insanını tanıtırken çok duygulandım, Almanların da çok takdirini topladım. Edirne’ye her geldiğimde kahroldum. Ben 18 yaşındayken Edirne’de işsizlik sorunu vardı.  Şu anda 46 yaşına geldim hala işsizlik sorunu devam ediyor. Hala yerlerde çöpler, şehirde düzgün yapılaşma olmasını göremedim. Aradan 30 yıl geçmiş Belediye Başkanlarımız ne yaptılar? Çok merak ediyorum. Avrupa’ya gittiğim zaman her sokağa baktığım zaman kendi memleketimi de bu şekilde görmek istiyorum. Cadde ve sokakları tertemiz, pırıl pırıl, engelli yolu, bisiklet yolu olan bir Edirne görmek istiyorum ama göremiyorum. Bu benim içimi acıtıyor. Bu kez iddialıyım ve kararlıyım. 7 ay öncesinden karar verdim. Gurbetçilerimiz de beni destekliyor. Herkes belediyecilikte para olmadığını söylüyor. Ben bunun finansını Avrupa’dan getireceğim. 7 ay öncesinden bunun temel hazırlıklarına başladım. Seçildiğim vakit Alman iş insanlarını Edirne’ye getireceğim.

‘SEÇİLDİĞİM ZAMAN İLK ÖNCE İŞSİZLİKTEN BAŞLAYACAĞIM’

İlk önce Edirne’deki işsizlikle başlayacağım. Çöp toplayan, para dilenen insanları gördükçe kalbim acıyor, dizlerim titriyor. Seçildiğim zaman ilk önce işsizlikten başlayacağım. Bunun finansını da Avrupa’dan sağlayacağım. Edirne’de çok bakımsız yapılar var. Deprem çok önemli bir konu. Allah göstermesin bir deprem olsa, afet, acil yardım konusundaki burada belediye ne kadar hazırlıklı. Bu kadar belediye başkanları geldi, altyapısı olmamış, sadece üst yapıya bakmışlar. Almanya, Avusturya’daki caddeleri görünce gıptayla bakıyorum. Diyorum ki, Türkiye Almanların elinde olsa cennet yaparlar. Edirne, Avrupa’ya açılan bir şehir olması nedeniyle muhteşem bir şehir olması lazım. Ben zaten hizmetlerimi Türk kadını olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek Türkiye’nin en güzel şekilde prestijini arttırdım. Sıra Edirne’ye geldi. Ben makam, mevki için değil hizmet için bu göreve talip oldum.

‘BELEDİYE ARSALARINI EV SAHİBİ OLMAYANLARA AÇACAĞIM’

 Edirne’nin bir sokağına çıktığımda apartmanlar iç içe. Hangi kafa ile yapılmış, park yerleri yok. Her şey iç içe, bir düzen yok. Avrupa’da adamlar yapmış. Eğer Edirne’de seçilirsem gelirini giderini görmek isterim, ne yapmışlar bu paralarla.

Eğer belediye başkanı seçilirsem, ev sahibi olmayan vatandaşlara belediye arsalarını açacağım, cüzi bir fiyatta, Almanya tarzında müstakil evlerini yapsınlar. Ne o öyle gökdelen gibi evler yapılıyor, birileri daha çok para kazansın diye. Sonra da insanların başına mezar oluyor. Yaşana bilir bir Edirne için çok güzel projelerim var.”

‘BAKANLAR DEĞİL GÖRENLER OLARAK BURADAYIZ’

Memleket Partisi İl Başkanı Süheyl Tunçyürek ise aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 

“Geçtiğimiz günlerde partili Cumhurbaşkanının oy yoksa hizmet yoktur açıklaması ülkemizin geldiği duru açık şekilde göstermektedir. Biz bu düzenin değişmesi Atatürk’ün evlatları olarak mücadele etmeye sonuna kadar hazırız. Bu aile düzeniyle yönetilen ülkeyi düzeltmeye aday olan, gerçek Atatürkçü partinin bireyleriyiz. Ayrıca 20 yıldır bu düzenin devam etmesini sağlayan muhalefetin de değişmesi gerektiğini, artık en açık şekilde söylüyoruz. Bakanlar değil görenler olarak buradayız. Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin dediği gibi iktidarı değiştirmek için önce muhalefetin değişmesi gerekiyor. Bu partinin bir üyesi olmaktan, il başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Toplantıda Memleket Partisi’nin Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi Adaylarının tanıtımının ardından, Belediye Başkan Adayı Çiğdem Bora’nın seçim şarkısının tanıtımı gerçekleştirildi.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP