evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18400120,38%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taban hareketinin adayı Türkyılmaz oldu

Taban hareketinin adayı Türkyılmaz oldu

Edirne CHP Taban Hareketi'nin Edirne Belediye Başkan aday adayı Ergun Türkyılmaz oldu. Türkyılmaz, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamada bulunan Ergun Türkyılmaz, "Cumhuriyet Halk Partisi Edirne'yi 30 yıldan beri yönetiyor. Sorunlar aslında o kadar büyük sorunlar değil, çok rahat çözülebilecek sorunlar. Onun için diyoruz ki burada bir yönetim ve planlama hatası var." dedi.

ABONE OL
27 Kasım 2023 17:39
Taban hareketinin adayı Türkyılmaz oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne CHP Taban Hareketi’nin Edirne Belediye Başkan aday adayı Ergun Türkyılmaz başkanlığa aday olduğunu açıkladı. CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’na evraklarını teslim eden Türkyılmaz, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Şehrin kaderini değiştirmek için yola çıktıklarını dile getiren Ergun Türkyılmaz, kentte bulunan sorunların kısa sürede çözülebileceğini söyledi. Türkyılmaz, “Aday adaylığımı açıklayalı yaklaşık 2 ay oldu. Açıkladığımda şunu dedik; ‘biz bu şehrin kaderini değiştireceğiz, bu şehirde farkındalık yaratacağız. Bu şehri zeki, çalışkan, hayalleri olan, tutkulu, hedefleri olan, liyakatli, uzman kadrolarla birlikte yöneteceğimizi söyledik. Yaklaşık 44 günden beri sokak sokak, cadde cadde, kafeler, kahvehaneler, iş yerleri, sanayi sitesi, kapalı çarşı hepsini teker teker ziyaret ettik. Yaklaşık 40 binin üzerinde insana dokunduk, insanların dertlerini dinledik. İnsanların taleplerini dinlediğimizde, bu şehrin öncelikli sorunları o kadar çok rahat çözülebilecek sorunlar ki, hayret edersiniz. İlk şikayet çarşı merkezde tuvaletler. Semt merkezlerinde aynı sorun var. Otopark, ulaşım sorunları, 3 nehrin birleştiği yerde Karaağaç’ta, 2 gün suların akmadığını duyduk. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne’yi 30 yıldan beri yönetiyor. Sorunlar aslında o kadar büyük sorunlar değil, çok rahat çözülebilecek sorunlar. Onun için diyoruz ki burada bir yönetim ve planlama hatası var. ” ifadelerini kullandı.

“45 gündür vatandaşlarla görüşüyoruz”

45 gündür sokaklarda vatandaşlar ile görüştüklerini aktaran Türkyılmaz, belediye başkan adayının anket ile belirleneceğini dile getirdi. Ergun Türkyılmaz, “12 yıldan beri partimizde bir değişimden bahsettik. İlk önceleri bize ‘tamam’ dediler, ‘burada problem yok, biz zaten CHP’ye oy veriyoruz, siz yukarısını nasıl halledeceksiniz?’ dediler. En çok sorulan sorulardan birisi buydu. Diyoruz ki, yaşadığımız şehir tarihi bir şehir. Nehirlerin buluştuğu bir şehir. Avrupa’ya açılan bir kapı. Bu şehrin genel kültür yapısı çok yüksek. Bu sorunları doğru planladığınız zaman, doğru hedef koyduğunuz zaman bu sorunların çözülebileceğini anlattık. Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittik. Parti meclisinde görev alan, milletvekili olan arkadaşlarla, genel başkan yardımcısıyla görüştük. Bize söyledikleri şu; CHP’nin belediye başkanlığı olan illerde ve ilçelerde kesinlikle atama olmayacağını, temayül yoklaması olmayacağını, kesinlikle 4 anket şirketine sorulup adayların o şekilde belirleneceği söylendi. Bizim istediğimiz zaten buydu. O nedenle 45 gündür sokaklarda dolaşıyoruz ve kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Partilinin beklediği, Edirne halkının beklediği bir şey olduğu için bu sürecin böyle devam ettiği takdirde Edirne’de seçeneklerin içerisinde doğru adayın çıkma ihtimalini yüksek görüyoruz. Sorunları nasıl çözeceksiniz diye sorduklarını iki anahtar kelime var. Birincisi bizim şehirle buluşmamız gerekiyor. Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleriyle asla kavga etmeyeceğiz, birlikte hareket edeceğiz. Mahallelerle iletişimimiz farklı olacak. Şehir merkezine proje üretim merkezi kuracağız. Şehirde ne yaparsak yapalım, her kurumun, herkesin bilgisi dahilinde yapacağız. Belediyenin çalışan anlamında, kullandıkları araç parkı anlamında gelişmiş bir yapısı var. Burada da verimliliği arttıracak bir sistemi kuracağız.” şeklinde konuştu.

Türkyılmaz konuşmasının ardından adaylık açıklamasında merkez ilçe binasına gelerek kendisine destek verenlere cesaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP