DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22454431,42%
Edirne
27°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Profesör maaşı 90 bin lira olmalı’

‘Profesör maaşı 90 bin lira olmalı’

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'deki akademisyenlerin karşılaştığı ekonomik, kariyer ve sosyal zorluklara dikkat çekti. Akademisyenlerin maaşları, kariyer gelişimleri ve sosyal durumlarındaki sıkıntıları vurgulayan Akalın, Türkiye'nin bilim ve eğitim alanındaki gelişiminin bu sorunların çözümüne bağlı olduğunu belirtti.

ABONE OL
16 Kasım 2023 15:10
‘Profesör maaşı 90 bin lira olmalı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akalın, akademisyen maaşlarının son 10 yılda ne kadar azaldığını vurgulayarak, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi için 60 bin TL, Dr. öğretim üyesi için 65 bin TL, doçent için 75 bin TL ve profesör için 90 bin TL gibi rakamların akademik zamlarla mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, akademik teşvik ücreti ve ek ders ücretlerinin yetersizliğine dikkat çekti.

  Akademisyenlerin kariyerlerini geliştirmek için bilimsel çalışmalar yapmak zorunda olduklarını belirten Akalın, üniversitelerin bu çalışmalar için yeterli kaynağı sağlayamadığını ve akademisyenlerin kariyerlerini ötelemek zorunda kaldığını ifade etti. Akalın, akademisyenlerin sosyal durumlarının içler acısı olduğunu ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Ayrıca, son zamanlarda üniversitelerdeki atama ve terfi süreçlerinde sıkça görülen “nepotizm”e dikkat çekti. Akademik pozisyonların şeffaf, objektif ve adil kriterlere dayalı olarak doldurulması çağrısında bulundu.

  Akalın, akademisyenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve Türkiye’nin bilim ve eğitim potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesi için hükümete çağrıda bulunarak, “Gelin hep birlikte akademisyenlerimizin ekonomik durumlarını iyileştirecek adımların atılmasına öncülük edelim” dedi.

 Milletvekili Akalın tarafından İYİ Parti Grubu adına verilen  “Üniversitelerdeki akademik personellerimizin yaşadıkları sorunlar” hakkındaki Araştırma Önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.