Keşan Kent Konseyi, “Küçük Evren Rüzgar Enerji Santrali (RES)” adıyla 60 türbin içeren ve toplam 82 bin 932 dekar araziyi kapsayan, 1 belde ve 8 köyü etkileyen RES Projesi için halkın katılımı toplantısını İpsala ilçesine bağlı Hacıköy’de gerçekleştirdi. Toplantıya Keşan Kent Konseyi adına Başkan Uğur Özdağlı, Kent Çevre ve Ekoloji Meclisi Başkanı Cevdet Karagöz ve üye Hasan Karagöz katıldı.
Keşan Kent Konseyi adına konuşan Dr. Uğur Özdağlı, proje ile tarım arazilerinin kaybı ve bölgenin ekolojik dengesine zarar verilmesi konusunda yetkililere önemli sorular yöneltti. Proje alanında 1. ve 2. sınıf tarım arazilerinin yoğun olduğunu ve bu arazilerin rüzgar enerji santrali için kullanılmasının verimli toprakları tehdit ettiğini belirten Özdağlı, yetkililerden tatmin edici cevaplar alınamadığını ifade etti.
Toplantıda, yapılacak olan rüzgar tribünlerinin halk sağlığına olumsuz etkileri, özellikle “rüzgar türbini sendromu” hastalığı ve arı kolonilerine olan zararları da vurgulandı. Çok sayıda arıcının bulunduğu bölgedeki arı popülasyonunun zarar görmesinin tarımsal verimliliği düşürebileceği, göç yolları üzerinde bulunan proje alanının kuşlara da zarar verebileceği ifade edildi.
Köy muhtarları ve bölge halkı, proje karşısındaki endişelerini dile getirerek, bölgedeki tarım ve doğaya olan olası zararlar sebebiyle projeye karşı olduklarını belirtti. Toplantıda duyurunun yeterince yapılmadığı, ulaşım imkanlarının sağlanmaması ve tarımsal faaliyet dönemi nedeniyle katılımın düşük olduğu gözlemlendi.
Toplantı sonunda köy muhtarları tarafından toplanan itiraz dilekçeleri Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Katılımcılar, projeye karşı kararlı duruşlarını vurgulayarak, iptal talebini dile getirdi. Haber Merkezi
GÜNDEM
24 gün önceGÜNDEM
19 Temmuz 2025GÜNDEM
19 Temmuz 2025GÜNDEM
19 Temmuz 2025GÜNDEM
19 Temmuz 2025GÜNDEM
19 Temmuz 2025GÜNDEM
19 Temmuz 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.