DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlığa ayrılan payın arttırılmasını istiyorlar

Sağlığa ayrılan payın arttırılmasını istiyorlar

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, hastaların tedavileri için ihtiyaç duydukları ilaçlara erişim sağlanması gerektiğini söyledi. Kılıçcıgil, "Hastalarımızın tedavileri için ihtiyaç duydukları ilaçlara erişim sağlanmalıdır. Ödemek durumda oldukları ek tedavi maliyetleri azaltılmalıdır. Zamanında ve doğru tedavilerle hastaların tedavisi ve engellenmesi adına bütçe içerisinde sağlığa ayrılan payın arttırılmasını talep ediyoruz" dedi.

ABONE OL
14 Mayıs 2024 17:02
Sağlığa ayrılan payın arttırılmasını istiyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 14 Mayıs Eczacılık Günü, bugün kutlandı. Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kılıçcıgil yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“BUGÜN BU BÜTÇE UYGULAMA TALİMATINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ”

“Yapılan bilimsel yaklaşımdan uzak bütçe uygulamaları nedeniyle geri ödeme kapsamında yer alan ilaçlarda kısıtlamalara gidilmesi, hastalarımızın cebinden çıkacak ilaç fiyat farklarının daha da artması, ilaç yokları ve ilaca kısıtlı erişim sorunları, yeni nesil ilaçların ülkemize erişiminin açılamaması, yarım kalan tedaviler ve sonrasında oluşan komplikasyonlarla maliyetin çok daha yüksek olması gibi sorunlar nedeniyle bugün bu bütçe uygulama talimatında sıkıntılar yaşıyoruz. Hastalarımızın tedavileri için ihtiyaç duydukları ilaçlara erişim sağlanmalıdır. Ödemek durumda oldukları ek tedavi maliyetleri azaltılmalıdır. Zamanında ve doğru tedavilerle hastaların tedavisi ve engellenmesi adına bütçe içerisinde sağlığa ayrılan payın arttırılmasını talep ediyoruz.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.