evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

SERİNLETEN BESİNLER

SERİNLETEN BESİNLER

ABONE OL
27 Haziran 2024 14:31
SERİNLETEN BESİNLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman Diyetisyen Meltem BABACIK

Sıcak havalarda terle birlikte vücudumuzdaki suyu daha fazla kaybederiz. Dolayısıyla bu süreçte mutlaka uygun bir beslenme düzeni oluşturulmalıdır. Vücuttan atılan sıvının yerine konulmaması durumunda baş dönmesi, tansiyon düşmesi gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Su oranları %80-98 aralığında olabilen taze sebze ve meyveler beslenme listenizin ilk sıralarında yer almalı. Isıtılmadan da yemesi keyifli olan zeytinyağlıları bol tüketin. Meyveli, yoğurtlu, yulaf veya chia tohumlu smoothieler ara öğünlerde tercih edilebilir. İçeceklerde sağlıklı tercihler yapın. Soğuk su, buzlu soğuk çay, buzlu sütlü kahveler, maden suyu sıcaktan her bunaldığınızda imdadınıza yetişen masum içeceklerdir.

Kabak, salatalık, acur gibi kabak familyası sebzeleri susuzluğu giderici ve serinletici etkiye sahiptir. Ancak fazla tuz ekleyerek yerseniz bu etki azalmış olur.

Karpuz yüksek likopen içeriğiyle kuvvetli bir antioksidandır. Sağlıklı bir yaşam tarzının parçası olarak kanser riskini azaltabilir. Beta-kriptoksantin içeriğiyle eklem iltihaplarıyla savaşır. Peynir gibi protein içeriği olan bir gıda ile tüketildiğinde doygunluğunuz artar. Tam yağlı peynirlerin sodyum ve yağ içerikleri yüksektir. Yaz sıcaklarında sodyum önemli hale gelse de daha hafif olsun istiyorsanız az yağ içeren lor peynirini de tercih edebilirsiniz.  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP