DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şoförün ‘in aşağıya’ tepkisi üzdü

Şoförün ‘in aşağıya’ tepkisi üzdü

Edirneli Araştırmacı yazar Ayhan Tunca, ETUS şoförünün kendisine yönelik ’İn aşağıya’ tepkisi ile karşılaştı. Yaklaşık bir ay önce yaşanan olayın kendisini çok üzdüğünü ve bir türlü unutamadığını söyleyen Tunca, Edirne Belediyesine dilekçe yazarak şikayetini iletti. Tunca, “Edirne’de kent içi ulaşım, minibüs sayısının da artmasıyla ve belediyenin ilgisizliği yüzünden şoför-yolcu ilişkileri adeta kaderine terk edilmiş durumdadır. Buna el atılmasını istiyorum” dedi.

ABONE OL
20 Kasım 2023 17:44
Şoförün ‘in aşağıya’ tepkisi üzdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin tarihine ışık tutan kitaplarıyla ve araştırmalarıyla tanınan, Araştırmacı Yazar emekli öğretmen 74 yaşındaki Ayhan Tunca, toplu ulaşım aracında yaşadığı olayın üzüntüsü içinde. Tunca’nın anlattığına göre olay 26 Ekim 2023 günü yaşandı. Balkan Kongre Merkezi’ndeki resim sergisine gitmek için 1. Murat Mahallesi’nden ETUS aracına bindiğini belirten Tunca, otobüsün dolu olmasından dolayı ayakta yolculuk yaptığı sırada şoför ile arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

“1. Murat Mahallesinden ETUS’A bindim. Oturmaya yer olmadığı için otobüste ayakta yolculuk ediyorum. Elimde ETUS kartım var fakat bir türlü fırsat bulup çekemedim. Otobüsten inerken çekerim diye düşünüyorum. O sırada şoför bana ‘Sen’ diye hitap eden bir üslup içinde ve ‘Sen de çek kartını’ dedi. Minibüs şoförleri müşterilerine ‘Sen’ demez ‘Siz’ der. Benim tepkim bu doğrultuda oldu. ‘Ben siz diyorum siz bana sen diye hitap ediyorsunuz’ dedim. Şoför bu tepkiye hazır değildi ve çok sinirlendi. Bana ‘İn aşağıya’ dedi. Balkan Kongre Merkezi’nde inmem gerekiyordu, bu diyalog yaşanırken orasını geçtik. Şoför ‘İn aşağıya’ deyince ben önce şaka zannettim. Ben böyle bir şey ömrümde duymuş değilim. Bu durumu çok can sıkıcı buldum. Otobüsten indikten sonra da el kol hareketleriyle bana hakaret ettiğini düşünüyorum. Yüz ifadesi öyleydi. Epey uzak bir yerde indiğim için, gideceğim yeri bulmam da zor oldu.”

‘BELEDİYE KENT İÇİ ULAŞIMA EL ATMALI’

Yaşadığı olayı dilekçeye yazarak Edirne Belediye Başkanlığına gönderdiğini belirten Tunca, “Bu olay aklımdan çıkmıyor. Yaşadıklarımı dilekçeye döktüm ve Edirne Belediye Başkanlığına gönderdim. Belediye bu kent içi taşımacılıkta minibüsler konusuna özellikle eğilmesi lazım. Belediye kent içi ulaşımını minibüsçülere teslim etmiş durumda. Ama ilgilenmesi gerekir, acaba müşteri- şoför ilişkileri hangi düzeyde, şoförler müşterilere nasıl davranıyor, bu konuda sorumlu belediyedir.

Edirne’de kent içi ulaşım, minibüs sayısının da artmasıyla ve belediyenin ilgisizliği yüzünden şoför-yolcu ilişkileri adeta kaderine terk edilmiş durumdadır. Buna el atılmasını istiyorum” dedi.

 Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.