DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şok eden zam talepleri

Şok eden zam talepleri

Esnaflardan gelen zam talepleri, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz’ü şaşırttı. Cingöz, “Talepler gerçekten samimi söylüyorum, hiç kabul edilir tarafı yok. Yüzde 10 gibi bir fark 50 TL olana 55 TL isteseler verebilirdik. Sen 50 liralık ürüne 80-100 TL istiyorsan tabi ki burası da noter makamı değil, geleni onaylasın” dedi.

ABONE OL
14 Kasım 2023 16:37
Şok eden zam talepleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cingöz, yaptığı açıklamada, bazı esnafların afaki zam talepleri olduğunu söyledi. Oda yönetiminin, gelen zam taleplerini reddettiklerini ifade eden Cingöz, esnafların kabul edilir talepleri olmadığının altını çizdi.

“YÜZDE 100’E YAKIN ZAM TALEBİ GELDİ”

Cingöz, şunları kaydetti:

“Bizim burada yapmış olduğumuz toplantıya çok ciddi manada talep geldi. Ama gelen taleplere ben baktığım zaman samimi olarak söylüyorum piyasadaki insanlar duysun dudakları uçuklar. Onun için hepsini reddettik. Makul taleplerle gelmemişler. Özellikle gıda ürünlerinde gıda ürünlerinde son dönemlerde ciddi bir artış yok. Türkiye’de piyasada artışlar var. Peynirde ciddi bir artış var, kim kaça bulursa satıyor zeytin ona keza. Ama ete baktığın zaman ete son zamanlarda böyle et ürünlerine verilecek gibi zam yansıması yok. Yemeklerde kullanılan etlere zam verilecek gibi bir artış yok. Ne oldu da yüzde 100’e yakın zam talebi geldi. Tuvaletçisinden oto parkçısına kadar. Bir de  kabul edilir bir  talep değil. Onun için biz de reddettik yönetim olarak.

“HİÇ KABUL EDİLİR TARAFI YOK”

Burada yılbaşı ne kalmış 50 gün sonra yılbaşında asgari ücrete bir zam gelecek. Bu arada bilmiyorum doğalgaza elektriğe zam gelir mi gelmez mi, bu hükümetin bileceği iş. Bunlara zam gelirse o zaman makul bir şekilde taleplerini karşılarız esnafın. Ama şu anki istedikleri talepler gerçekten samimi söylüyorum hiç kabul edilir tarafı yok. Yüzde 10 gibi bir fark 50 TL olana 55 TL isteseler verebilirdik. Sen 50 liralık ürüne 80-100 TL istiyorsan tabi ki burası da noter makamı değil, geleni onaylasın.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.