DOLAR 32,1971 -0.03%
EURO 35,4191 0.34%
ALTIN 2.515,730,62
BITCOIN 2139167-0,87%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Süloğlu’nda Kurtuluş coşkusu

Süloğlu’nda Kurtuluş coşkusu

Edirne’nin Süloğlu İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü ilçede birçok etkinlikle coşku içerisinde kutlandı. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, “Buradan tüm Süloğlu olarak söz veriyoruz. Ey Büyük Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz. Söz veriyoruz! Bu ezan susmayacak, bu bayrak inmeyecek, bu istiklal marşı bir daha yazılmayacak” dedi.

ABONE OL
24 Kasım 2023 14:48
Süloğlu’nda Kurtuluş coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süloğlu’ndaki kurtuluş bayramı etkinliklerinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Recep Gürkan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklere Süloğlu Kaymakamı Adem Can Okur, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Beğendik Belediye Başkanı Muhammed Örnek, İl ve İlçe Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, törende yaptığı konuşmada, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “101 yıl önce kahramanlarımızın kanlarıyla, canlarıyla güzel ilçemiz Süloğlu’muzu bizlere armağan ettiler. Kuvayı Milliye’nin destekçisi, şehit kanları ile sulanan bu cennet vatanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeften ve açtığı yolda yürümekten asla vazgeçmeyecektir. Emperyalist güçler hasta ve yorgun Osmanlı imparatorluğunu parçalamak isterken unuttukları bir şey vardı. Malazgirt zaferinde Büyük İmparator Alp Arslan’ı, 1453 yılında gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet’i, 1881 yılında doğan Mustafa Kemal’i unutmuşlardı. 18 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkan ve milli mücadele ruhuyla bu dış güçlere meydan okuyan Mustafa Kemal; Amasya, Erzurum ve Sivas kongreleriyle özgürlük ateşini yaktı. Ve bugün burada durabiliyorsak, bir yudum su içebiliyorsak, bir nefes alabiliyorsak önce Allah’a sonra da Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

 Bizler bugün çok gururlu ve mutluyuz. Binlerce hemşerilerimiz, gencimiz, yaşlımız hepimiz gururla kutladık bayramımızı. İnşallah bundan sonra da kutlamaya devam edeceğiz. Buradan tüm Süloğlu olarak söz veriyoruz. Ey Büyük Atatürk; açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize söz veriyoruz. Söz veriyoruz! Bu ezan susmayacak, bu bayrak inmeyecek, bu istiklal marşı bir daha yazılmayacak” dedi. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.