Edirne Zirve Satranç Spor Kulübü’nün lisanslı sporcusu Tarık Alp Başaran, Bulgaristan’da düzenlenen Akademik Blagovest Sendov Kupası’nda 8 yaş altı (U8) kategorisinde üçüncü olarak kürsüye çıktı ve uluslararası alanda Edirne’nin adını duyurmayı başardı.

Bulgaristan Satranç Federasyonu tarafından dünyaca ünlü matematikçi Blagovest Sendov’un adıyla düzenlenen prestijli turnuvada heyecan sona erdi. Organizasyonda Edirne’yi temsil eden minik yetenek Tarık Alp Başaran büyük bir başarıya imza attı. Rakipleriyle sergilediği üstün mücadele ve stratejik hamleleriyle dikkat çeken genç sporcu, U8 kategorisinde üçüncülük kupasını kazanarak madalyayla ülkeye döndü.

AİLESİNE VE KENTİNE BÜYÜK GURUR YAŞATTI
Havsa Çukurköy Muhtarı Öner Başaran’ın oğlu olan Tarık Alp’in bu anlamlı başarısı, ailesini, yakınlarını ve tüm Edirne spor camiasını sevindirdi. Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu da yayımladığı tebrik mesajıyla genç sporcuyu kutladı. Haber Merkezi


GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026GÜNDEM
28 Ekim 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.