DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Trakya Birlik ayçiçeği alımlarını tamamladı

Trakya Birlik ayçiçeği alımlarını tamamladı

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, birlik bünyesinde ayçiçeği alımlarının tamamlandığını belirtti.

ABONE OL
14 Kasım 2023 16:11
Trakya Birlik ayçiçeği alımlarını tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırbiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya Birlik olarak bu yıl 300 bin ton ürün alımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Kuraklık nedeniyle ürünün az olmasını beklediklerini aktaran Kırbiç, piyasada bulunan ürünün büyük bir kısmını birliğin aldığını dile getirdi.

Üreticilere ürün başı verilen ödemelerin yüzde 70’inin tamamlandığını aktaran Kırbiç, Geçtiğimiz yıl da yaklaşık 312 bin ton ürün alımı gerçekleşmişti. Bu yıl da ona yakın bir miktar gerçekleşti. Tabii bu yılın bir farklılığı bölgemizde özellikle Trakya ve bizim kooperatiflerimizin olduğu Marmara Bölgesi ve Trakya’da kuraklıktan dolayı bazı bölgelerde ürün kayıpları, verim kayıpları yaşandı. Ama buna rağmen Trakya Birlik’in alım miktarı hemen hemen geçtiğimiz yıl civarında. Bunun da sebebi piyasadaki fiyatların, Trakya Birliğin alım fiyatından daha düşük seviyelere gerilemesinden dolayı çiftçilerimiz verdiği rekolte beyannamesi dahilinde ürününün büyük çoğunluğunu Trakya Birlik’e teslim etti.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.