DOLAR 32,2395 -0.03%
EURO 34,8691 0.42%
ALTIN 2.422,721,24
BITCOIN 2007372-0,37%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK bölge birincisi oldu

TÜBİTAK bölge birincisi oldu

18. Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışmasına Biyoloji alanında katılan Bahçeşehir Koleji 5.sınıf öğrencisi Mikail Kemal Keklicek ve Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu Tezen, projeleriyle bölge birincisi oldu.

ABONE OL
29 Nisan 2024 11:51
TÜBİTAK bölge birincisi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜBİTAK tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda önce bölge sergisine davet alarak başarı gösteren “Aldım Verdim Hastalığı Yendim” isimli proje, İstanbul Avrupa Bölge Birincisi olarak başarı getirdi. Projenin sahibi olan Bahçeşehir Koleji 5.sınıf öğrencisi Mikail Kemal Keklicek ve danışmanı olan Fen Bilimleri öğretmeni Duygu Tezen aldıkları bu sonuçla beraber Türkiye Finallerine gitmeye hak kazandı.

Arkadaşının astım rahatsızlığından yola çıkarak ona destek olabilmeyi amaçlayan Mikail Kemal, proje fikrinin geldiği bu noktadan ve bölge sergisinde projesinin gördüğü yoğun ilgiden ötürü çok mutlu olduğunu, ona en başından beri destek veren ailesine, danışman öğretmeni Duygu Tezen’e ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Solunum hastalığı olan çocukların iyi bir şekilde nefes alamadığını gözlemlediğini, akciğerlerinin etkin hacminin kısıtlandığını bu yüzden solunum becerilerinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Mikail Kemal, bu yüzden böyle bir proje geliştirdiğini belirtti. Danışman Öğretmeni Duygu Tezen ise “Mikail Kemal’in fikrini ilk dinlediğimde çok heyecanlandım ve ona destek olabilmek için hemen hazırlıklara başladık. Buluş bildirimimizin ilk aşaması olumlu döndü ve patent başvuru sürecimiz pozitif bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.