Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Müzik Bölümü’nde yeni dönem eğitimleri için kayıtlar 28 Eylül pazartesi günü başlıyor. 7-35 yaş arasındaki vatandaşların başvurabileceği ücretsiz müzik eğitimleri kapsamında keman, yan flüt, klarnet, piyano, viyolonsel, şan ve bağlama branşlarında eğitim verilecek.
Edirne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; kültür ve sanata erişimi her yaştan vatandaş için yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Müzik Bölümü’nde yeni dönem kayıtları başlıyor. Kontenjanla sınırlı olan eğitim programına başvurular, 28 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında, mesai saatleri içerisinde Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda gerçekleştirilecek.
Müzik eğitimleri; keman, yan flüt, klarnet, piyano, viyolonsel, şan ve bağlama branşlarında, birebir ya da iki öğrencinin katılımıyla, haftada bir gün ve bir saat süreyle gerçekleştirilecek. Tamamen ücretsiz olan eğitimlerin süresi ise bir yıl olacak.
Başvuruların ardından adaylar, 9-10-11 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek seçmelere katılacak. Yetenek sınavında başarılı olan öğrencilerin listesi Edirne Belediyesi’nin resmi internet sitesinden paylaşılacak.
“SANATLA BÜYÜYEN, DÜŞÜNEN VE ÜRETEN BİR KENT HEDEFLİYORUZ”
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, sanatın çocukların ve gençlerin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirterek, Belediye Konservatuvarı’nın kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunmaya devam ettiğini ifade etti.
Başkan Gencan, “Sanatla büyüyen, düşünen ve üreten bir kent hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye Konservatuvarımızda verilecek eğitimlerle çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, kendilerini ifade etmelerine ve özgüven kazanmalarına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Atatürk’ün sanat ve kültüre verdiği değerden ilham alarak, her yaştan hemşehrimizi müziğin birleştirici gücüyle buluşturmaya devam edeceğiz. Sanata ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı yeni dönem kayıtlarına davet ediyorum” dedi.
YÜZLERCE ÖĞRENCİ SANATLA BULUŞTU
Başkan Gencan konuşmasının devamında 2026 yılının başından bu yana kültür, sanat ve sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yaşamına dokunmaya devam ettiklerini belirterek “Düzenlediğimiz 112 kültür-sanat etkinliği, Belediye Bandosu’nun gerçekleştirdiği 89 faaliyet, konservatuvarımızda eğitim alan binlerce öğrencimiz ve müzelerimize gösterilen yoğun ilgi, Edirne’nin kültürel hayatına kattığımız değerin en güzel göstergesidir. Sosyal destek çalışmalarımızla 79 bin vatandaşımıza ulaşırken, ücretsiz hizmet veren tesislerimizle de kent yaşamını kolaylaştırıyoruz. Çünkü biz, kültürüyle büyüyen, sanatıyla güçlenen ve dayanışmayla gelişen bir Edirne için çalışıyor; hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi
GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026GÜNDEM
24 Eylül 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.