DOLAR 32,2771 -0.2%
EURO 34,8282 0.01%
ALTIN 2.402,240,38
BITCOIN 20609630,01%
Edirne
23°

AÇIK

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Üniversite öğrencileri İsrail’i protesto etti

Üniversite öğrencileri İsrail’i protesto etti

Trakya Üniversitesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi. Türk ve Filistin bayrakları ile "Bebek katili İsrail" yazılı pankart taşıyan öğrenciler Balkan Yerleşkesi'ndeki cami inşaatı önünde bir araya geldi. Trakya'dan Geçerken Topluluğu üyesi öğrenciler Mescid-i Aksa için yazılan şiirleri okudu, İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş da Filistin için dua etti.

ABONE OL
26 Nisan 2024 15:09
Üniversite öğrencileri İsrail’i protesto etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Büyükçetintaş grup adına yaptığı açıklamada, Filistin’de yaşananların vicdanları derinden yaraladığını söyledi.

İsrail’in Filistin’de insanlık suçu işlenmeye devam ettiğini ifade eden Büyükçetintaş,”Siviller her durum ve koşulda korunmalı ve toplu cezalandırma gibi insanlık dışı muamelelerden kesinlikle uzak tutulmalıdır. Bölgede büyük travmalara yol açan ve uzun yıllar devam eden bu sorun, artık iki devletli çözüme yönelik yerleşik Birleşmiş Milletler prensipleri temelinde barışçıl yollarla, adalet sağlanarak daimi bir çözüme kavuşturulmalıdır.” dedi.

Grup açıklamanın ardından dağıldı. (aa)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.