DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatan Partisi’nden ‘Milli Devlet Bildirgesi’

Vatan Partisi’nden ‘Milli Devlet Bildirgesi’

ABONE OL
13 Mayıs 2024 16:02
Vatan Partisi’nden ‘Milli Devlet Bildirgesi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Edirne İl Başkanı Gürol Bora Ateş, partisinin Millî Devlet Bildirgesi’ni açıkladı. Ateş, “Üretim Devrimi için Plan, Tasarruf, Yatırım, Üretim, İstihdam ve Hakça Bölüşüm programıyla tasarruf oranını yüzde 30’lardan yüzde 40’a çıkartacak bir kalkınma planı hazırlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Devlet kaynakları kamu yatırımına ayrılmalı, özel yatırımcı özendirilmelidir. Yabancı bankalarda bulunan Türk vatandaşlarına ait 500 milyar dolar Türkiye’ye getirilerek yatırım sermayesi olarak kullanılmalıdır” dedi.

Ateş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Devletimiz büyük bir zaaf içindedir, muhalefet ise yıkıcı politikaların merkezi konumundadır. Ülkemizin bu sarmaldan çıkması için kararlı bir programa ihtiyacı vardır. Vatan Partisi olarak, Türkiye’ye yönelik güvenlik, ekonomik ve kültürel tehditlerden çıkış yolunu gösteren Millî Devlet Bildirgesi’ni kamuoyuna duyuruyoruz. Tüm vatandaşlarımızı Güçlü Devlet ve Üreten Millet için Vatan Partisi’nde görev almaya davet ediyoruz.

DEM Partisi derhal kapatılmalı ve PKK’ya verilen hazine yardımı suç amacıyla kullanıldığı için geri alınmalıdır.

Kürt halkımız içinde Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve kardeşliğimiz için özel bir seferberlik yürütülmeli, Korucu Teşkilatı kuvvetlendirilmelidir.

ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin bölgemizde Sünnî-Şiî kamplaşması ve içerde Sünnî-Alevî kamplaşması planlarına karşı bölge halklarının birliği ve Türk Milletinin birliği için kararlı mücadele yürütülmelidir.

Türkiye, ABD ve İsrail destekli terör örgütlerini temizlemek için komşularıyla askeri işbirliği yapmalıdır.

Suriye ile askeri alan dahil her alanda işbirliği yapılarak yurdumuzdaki Suriyeli vatandaşların ülkelerine güven içinde dönmelerinin koşulları yaratılmalıdır.

Üretim Devrimi için Plan, Tasarruf, Yatırım, Üretim, İstihdam ve Hakça Bölüşüm programıyla tasarruf oranını yüzde 30’lardan yüzde 40’a çıkartacak bir kalkınma planı hazırlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Devlet kaynakları kamu yatırımına ayrılmalı, özel yatırımcı özendirilmelidir.

Yabancı bankalarda bulunan Türk vatandaşlarına ait 500 milyar dolar Türkiye’ye getirilerek yatırım sermayesi olarak kullanılmalıdır.

Yabancı bankalar başta olmak üzere bankaların olağanüstü ölçülerdeki faiz geliri ve kârlarından etkili oranda kurumlar vergisi alınarak kamu yatırımları için ek kaynak yaratılmalıdır.

Banka kasalarında bulunan altınlar yatırım sermayesine dönüştürülmelidir. Vatandaşın tasarruf ya da süs eşyası olarak sakladığı altın bu önlemlerin dışında tutulacaktır.

Türk vatandaşı işçilerimizin ve işadamlarımızın Avrupa’daki ve Amerika’daki 300 milyar Avro  tutarındaki birikimlerini Türkiye’de yatırıma dönüştürmeleri için gerekli özendirmeler uygulanmalıdır.

Devlet organlarında cari harcamalar için alınacak tedbirlerle kararlı bir tasarruf uygulamasına geçilmelidir. Devlet yöneticileri ve yüksek düzey görevlileri sade yaşamalı ve halka hizmet kültürüyle çalışmalıdır.

Çiftçimizin, esnafımızın ve sanayicimizin banka borçları gözden geçirilerek gerekirse yeniden yapılandırılmalı, üreticilerimizin yatırıma yönelmeleri teşvik edilmelidir.

İthal ikamesi programı uygulanarak yerli üretim desteklenmelidir.

Vergi sistemi yeniden düzenlenerek doğrudan vergilere ağırlık verilmeli. Böylece hem gelir dağılımı düzenlenmeli hem de üretime kaynak yaratılmalıdır.

Merkez Bankası faizleri sanayi tarım ve ticarete destek verecek şekilde aşağı çekilmelidir. Banka kredilerinin üretim amacıyla kullanılması için gerekli önlemler uygulanmalıdır.

Hazine, Merkez Bankası ile aralarında bulunan avans hesabını kullanarak harcamalarını faiz yükü altına girmeden yapmalıdır.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.