DOLAR 32,2042 0%
EURO 35,0322 0.03%
ALTIN 2.518,850,74
BITCOIN 22126483,05%
Edirne
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vekil Aksal’ı ağlatan eylem

Vekil Aksal’ı ağlatan eylem

Edirne’de, AK Partili kadınlar, Anneler Günü öncesi İsrail'in Gazze’deki annelere ve çocuklarına yaptığı saldırıları kınadı.

ABONE OL
10 Mayıs 2024 16:45
Vekil Aksal’ı ağlatan eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de, bugün “Gazze’de her gün 37’si anne, 63 kadın ölüyor” yazılı pankart açan kadınlar, Saraçlar caddesinde eylem yaptı. Eyleme AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da katıldı. Basın açıklamasında duygulanan Aksal, göz yaşlarını tutamadı.

“FİLİSTİNLİ ANNELER, ER YA DA GEÇ KAZANACAKTIR”

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce,  okuduğu basın açıklamasında şunlara yer verdi:

“Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyorlar. Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin raporuna göre Gazze’de  9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. İşte o anneler için soruyoruz. Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için susmuyoruz!  Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacaktır.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.