DOLAR 32,2313 -0.04%
EURO 34,8542 0.43%
ALTIN 2.421,081,17
BITCOIN 20114070,37%
Edirne
13°

HAFİF YAĞMUR

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

Veteriner hekimler de sağlık çalışanı

Veteriner hekimler de sağlık çalışanı

Edirne'de, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Trakya Bölge Veterinerler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Caner Çakır, “Bu mesleği yaparken de ülkemizde maalesef sağlık çalışanı olmamıza rağmen, sağlık çalışanlarına verilen fiili hizmet zammı hakkında faydalandırılmadığımız gibi Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasında da yine kapsam dışı bırakılmaktayız” dedi.

ABONE OL
27 Nisan 2024 14:34
Veteriner hekimler de sağlık çalışanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Veteriner Hekimler Odasınca Atatürk Anıtı’nda bugün düzenlenen törende anıt çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Trakya Bölge Veterinerler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Caner Çakır, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

“İNSANLARI VETERİNER HEKİMLER KORURLAR”

Çakır, konuşmasında, şunlara yer verdi:

“Veteriner Hekimler hayvan sağlığını korumanın yanında insan sağlığına da önemli katkıda bulunurlar. Dünyada 300’den fazla hayvandan insana bulaşan zoonoz hastalıklardan, çalışmalarıyla insanları Veteriner Hekimler korurlar. Bu mesleği yaparken de ülkemizde maalesef sağlık çalışanı olmamıza rağmen, sağlık çalışanlarına verilen fiili hizmet zammı hakkında faydalandırılmadığımız gibi Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasında da yine kapsam dışı bırakılmaktayız. Veteriner Sağlık Grubu çalışanları görevlerini ifa ederken beşeri sağlık hizmetleri veren sağlık personeli gibi çok sık ciddi şiddet olayları ile karşı karşıya kalmaktadır. Halk sağlığı adına özveri ile sağlık hizmetini yürütmeye çalışan Veteriner Hekimlerimize de giderek artan şiddetin önlenebilmesi için Sağlıkta Şiddet Yasası kapsamına alınması esasen toplum sağlığını koruyacaktır.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.