DOLAR 32,2087 0%
EURO 35,0267 0.01%
ALTIN 2.516,110,63
BITCOIN 21994662,10%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

‘Yeter artık, icraat bekliyoruz’

‘Yeter artık, icraat bekliyoruz’

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Engelli Koordinasyon Birim Başkanı Cüneyt Çetin, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bir ülke engelli vatandaşlarına ne kadar imkân sağlayabiliyorsa o kadar güçlü demektir” dedi.

ABONE OL
10 Mayıs 2024 10:49
‘Yeter artık, icraat bekliyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Merkez İlçe Engelli Koordinasyon Birim Başkanı Cüneyt Çetin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

​​Türkiye’de, bünyesinde engelli birimi bulunan tek partinin Saadet Partisi olduğuna vurgu yapan Çetin, “Bir kez daha tüm engelli bireyleri daha iyi anlamak, farkındalık oluşturmak ve engelleri kaldırmak adına bu değerli haftayı en kalbi duygularımızla kutlayarak, kendilerine selam ve hürmetlerimizi iletiyorum. Bir ülke engelli vatandaşlarına ne kadar imkân sağlayabiliyorsa o kadar güçlü demektir” ifadesini kullandı.

Gerek iktidarın gerekse muhalefetin siyasi kadrolarının bazı vaatlerde bulunsalar da hatta bu konularda çalıştaylar, konferanslar, sempozyumlar tertip etseler de Milli Görüş Partilerinin yaptığı hizmetleri bugüne kadar kimsenin yapmadığını hatırlatan Çetin, “54. Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş’ün Lideri Merhum Erbakan Hocamız, 571-572 ve 573 sayılı kanun hükmünde kararnameler çıkararak engellilere Cumhuriyet tarihinde görülmemiş imkanları sunmuştu. 571 sayılı kanun hükmündeki kararname ile o zamanki tabir ile Başbakanlığa bağlı “Özürlüler İdaresi Başkanlığı”nı kurdu. Bu, şimdi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne dönüştürülerek hizmet vermektedir. 572 sayılı kanun hükmündeki kararname ile ise kamuda çalışan engelli kotasının yüzde 2’den yüzde 3’e çıkardı. 573 sayılı kanun hükmündeki kararname ile de mimari düzenlemeler de değişiklik yaparak engellilerin ulaşım ve erişimle alakalı problemlerine çözüm getirdi. Ayrıca engellilerin ihtiyaç duyduğu “ortez, protez” ve benzeri araçları ücretsiz karşılanmasını sağladı ve daha niceler.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.