DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksel Yeşil İlkokulu velilerine anlamlı söyleşi

Yüksel Yeşil İlkokulu velilerine anlamlı söyleşi

Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mesut Omca moderatörlüğünde velilerden oluşan "Kitap Kulubü", ikinci söyleşisini gerçekleştirdi. Söyleşide yazar Özgür Bolat’ın “Beni Ödülle Cezalandırma" adlı kitabı incelendi ve Nobel Edebiyat Ödüllü İngiliz romancı ve şair William Golding'in 1954 yılında yazdığı alegorik romanından aynı adla sinemaya uyarlanan "Sineklerin Tanrısı"adlı film tartışıldı.  Etkinlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Suriye Altıay da yer aldı.

ABONE OL
20 Kasım 2023 18:00
Yüksel Yeşil İlkokulu velilerine anlamlı söyleşi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“GELİŞME SÜRECİNE KET VURDUĞU KONUŞULDU”

Söyleşiyle ilgili şunlara yer verildi:

“Çocuklarda istendik davranışlar geliştirebilmek için ebeveynlerde, öğretmenlerde ve yetişkin diğer insanlarda bir farkındalık ve gelişme çabası olması gerektiği düşüncesiyle hareket eden katılımcılarca; ‘iç motivasyonun’ bireyin gelişiminde çok önemli olduğu ve ‘ödül’ gibi dış kontrol odaklı etkenlerin bireyde iç motivasyonu zayıflatarak öğrenme, gelişme sürecine ket vurduğu konuşuldu. ‘Ödül aslında bir cezadır.’ Örneğin; çocuklara ödev yapma konusunda yardımcı olmak için “Ödevini yaparsan bilgisayarla oynayabilirsin. denildiğinde ödevi ‘araç’, bilgisayarla oynamayı “amaç” haline getirerek ödeve karşı negatif anlam yüklendiği ve amaç, araç karmaşasına yol açıldığı; aslında çocuğa ödül gibi gözüken bilgisayarla oynamanın ise bir ceza unsuru olarak ortaya çıktığı konuşuldu. ‘Çünkü ödevini yapmazsan bilgisayarla oynayamazsın’ anlamı doğduğu vurgulandı. Öğrenmede en önemli etkenin iç motivasyonu geliştirmek olduğu ve ailelerin ödül yerine çocukta iç motivasyonu geliştirecek çalışmalar yapmaları gerektiği, yine bunu yapabilmek için kitapta anlatılan PİDE ( perspektif, ihtiyaç, duygu,emek) yöntemi açıklandı. Ödülün zararlarıyla ilgili yapılan bilimsel çalışmalardan örnekler veridi. İzlenen filmin insan davranışları hakkında çok önemli bilgiler verdiği üzerinde konuşuldu.”

Etkinlikte gerçekleşen söyleşide Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Suriye Altıay kendi yaşantısından da örnekler vererek kitap ve film incelemesine katkıda bulunurak çocuk sağlığı ile ilgili olarak velilerin sorduğu soruları cevaplandırdı. 

Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle de birlikte hastalıklara önlem olarak çocuk sağlığında yapılabilecek uygulamalar hakkında bilgi verildi. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.