DOLAR 32,2265 0.06%
EURO 35,1242 0.08%
ALTIN 2.501,930,07
BITCOIN 2137983-1,02%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

100’üncü yılın ilk meclisi

100’üncü yılın ilk meclisi

Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı 1. birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı.

ABONE OL
1 Kasım 2023 10:20
100’üncü yılın ilk meclisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplantı yoklama alınması ve tutanak özetlerinin okunmasıyla başladı.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, toplantıda Cumhuriyetin 100’üncü yılının Edirne’de büyük bir coşku ile kutlandığını belirtti.

Cumhuriyet’in tarihteki en kapsamlı çağdaşlaşma hareketi olduğunu dile getiren Geçmiş, gelecek nesillerin en önemli görevinin cumhuriyeti korumak olduğunu ifade etti. Başkan Geçmiş, “Bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir kazanım ortaya çıkarmıştır. Devletimizin Cumhuriyet’in verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuştur. Bizlere ve gelecek nesillere kalan en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’ni ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyarak kollamak. İç ve dış düşmanlara karşı duyarlı olmaktır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm milli mücadele kahramanlarını rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Şenol Kılıç ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla açıklamada bulundu.

Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu, meclis üyelerine Kapıkule yolu üzerinde Süvari Yüzbaşı Raşit Bey Şehitliğiyle ilgili komisyon raporunu sundu.

Gündoğdu, raporda Süvari Yüzbaşı Reşit Bey’in Edirne’nin düşman işgalinden kurtulmasında büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Toplantıda Gündoğdu, şehitlik ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.