DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akalın: “Mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu olarak mı niteleyeceğiz”

Akalın: “Mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu olarak mı niteleyeceğiz”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, enflasyon ortamında fiyatların sürekli artması hem üreticiyi hem de tüketicileri zor durumda bıraktığını söyledi. Akalın, “Yetiştirdiği mahsulünün para etmemesi üzerine o mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu ve fırsatçı olarak mı niteleyeceğiz?  Yoksa, ekmeğini kazanmak isteyen ve ailesini geçindirmeye çalışan insanlar olarak mı? Bu ayrımın doğru bir şekilde yapılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

ABONE OL
16 Mayıs 2024 15:29
Akalın: “Mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu olarak mı niteleyeceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akalın, meclis konuşmasında, fahiş fiyat artışları ve stokçuluk gibi uygulamaların tüketicilere zarar verdiği ve ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Akalın, şunları kaydetti:

“Enflasyonist ortamda fiyatların sürekli artması hem üreticilerimizi hem de tüketicilerimizi zor durumda bırakmıştır. Sattığı ürünü aynı maliyetlerle üretemeyen üreticilerimiz ve satın aldığı ürünü birkaç gün arayla aynı fiyattan satın alamayan vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyet hepimizin malumudur. Elbette fahiş fiyat artışları ve stokçuluk gibi uygulamaların tüketicilere zarar verdiği ve ekonomimizi olumsuz etkilediği bir gerçektir. Bu tür fırsatçılara aman verilmemeli ve gerekli mücadele kararlılıkla yapılmalıdır. Ancak, cezaları artırmanın tek başına bu sorunları çözmeye yetmeyeceğini de net bir şekilde görmek gerekir. Sorunların sebeplerini anlamadığımız ve kökenine inmediğimiz sürece, yalnızca geçici çözümler üretebiliriz. Ayrıca, fırsatçılarla ile ekmeğini kazanma mücadelesi verenleri birbirinden ayırmak gerekmektedir. Örneğin, yetiştirdiği mahsulünün para etmemesi üzerine o mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu ve fırsatçı olarak mı niteleyeceğiz?  Yoksa, ekmeğini kazanmak isteyen ve ailesini geçindirmeye çalışan insanlar olarak mı? Bu ayrımın doğru bir şekilde yapılması büyük önem arz etmektedir.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.