DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154629-0,39%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balkan: İstesek bu afişi astıramazdık

Balkan: İstesek bu afişi astıramazdık

Edirne’nin Havsa ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Özden, AK Parti’den devraldığı toplam 82 milyon 133 bin 567 TL olan borçların listesini belediye binasına astı. Belediye binasına asılan borç afişi nedeniyle açıklama yapan önceki dönem Belediye Başkanı AK Partili Aydın Balkan, “2019’da 40 Milyon Borca karşılık 11 Milyon Gelirimiz vardı. 2024’te 82 Milyon borca karşılık bu yılki öngörülen resmî gelirimiz 80 Milyonun üzerindeydi. Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Belediye bütçesinin 5 yılda bu kadar iyi yönetilip toparlandığı için bizlere teşekkür edecekti. İstesek bu afişi astıramazdık” dedi.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 14:09
Balkan: İstesek bu afişi astıramazdık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havsa ilçesinde önceki dönem Belediye Başkanı Aydın Balkan, CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Özden tarafından belediye binasına asılan borç listesini ‘Teşekkür afişi’ olarak değerlendirdi. Balkan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

‘BAŞKANLIĞIMIZ İÇİN TEBRİĞE İLK ALACAKLILAR VE ALACAKLILARIN AVUKATLARI GELİYORDU’

“2019 Yılında göreve geldiğimiz günlerde Belediye’nin içler acısı mali durumu tüm halkımızın ve esnafımızın malumuydu.

31 Mart 2019 itibarı ile şirket borçlarımız hariç 40 Milyon TL civarı borç ve 11 Milyon Lira toplam bütçe ile devralmıştık. (Borcumuz o günkü kurla 7 Milyon Dolardan fazlaydı)

Yani Belediyemiz yıllık bütçesinin yaklaşık 4 katı borcu olan, iflas etmiş bir kurumdu.

Hiçbir iş yapmasak sadece maaş ve genel gideri ödesek her ay bütçemiz o günkü para ile 300.000 TL açık veriyordu. İşin aslı daha da kötüydü.  10 yıllık CHP Belediyeciliğinin ardından ilçe esnafımız Belediye’den illallah etmişti. Sadece asfalt atabilmek için Belediye’nin en değerli dükkanlarını, çarşıdaki en değerli arsasını yok pahasına satmış; dükkanlarda ve arsada bulunan esnafımız mağdur olmuştu. Esnaf Belediyeye 1 kurşun kalem dahi veresiye vermez haldeydi. Belediye kasamızda 1 kuruş yok, 8 aylık elektriğimiz ödenmemiş, benzinliklerde veresiye hesaplarımız şişmiş, yakıt alamaz haldeydik. Başkanlığımız için tebriğe ilk alacaklılar ve alacaklıların avukatları geliyordu.

Göreve gelir gelmez borçlar nedeni ile yine Belediye dükkanları alacaklılarca satışa çıkarılmış, esnafımız tekrar mağdur olmasın diye satışları durdurmak için son dakikaya kadar elimizden geleni yapıp durdurmuştuk.

‘TÜM HACİZLERİ KALDIRDIK’

Havsa, Edirne, Trakya gezilmiş her yere veresiye doldurulmuş, en son Bursa’ya kadar veresiyeye uzanılmıştı. Hesaplarımızda ve taşınmazlarımızda 38 adet haciz şerhi işli idi.

Peki 5 yılın sonunda iflas haldeki bu kurumu nasıl ayağa kaldırmıştık?

5 Yıllık sürede Belediye bütçesini titizlikle yönetmiş, mali disiplini en iyi şekilde kurumsallaştırmış, piyasaya vadesi geçmiş tüm borçları yapılandırarak ödemiş, Havsa’da piyasanın %90 ını oluşturan küçük esnafımızın tüm borcunu kapatmış, piyasadan gelen 38 hacizli dosyanın tümündeki hacizleri kaldırmıştık.

Mazotumuzu peşin alıyor, geldiğimizde 8 aylık borcu olan elektriğimizi de gününde ödüyorduk. Son yıl, 15 mesai arkadaşımız aynı anda emekli olmuş ve hepsinin alınterlerini, emekli ikramiyelerini en üst limitten peşin olarak ödemiştik. Bizden önceki dönem maalesef Belediye 1 kişi bile emekli olsa ikramiyesini taksitle ödeyebilir olmuştu.

‘BİZLERE TEŞEKKÜR ETMESİ GEREKİYORDU’

Belediye Başkanımız Hüseyin Özden bu işin neresindeydi?

Mevcut Belediye Başkanımız Hüseyin Özden, devraldığımız 40 Milyonluk borcun oluştuğu CHP’nin 2009-2014 ilk döneminde CHP Meclis üyeliği yaptı. İkinci döneminde CHP Belediye Meclis grubunun da başında olan CHP İlçe Başkanlığı’na geçmişti. Yani tüm hesapların bizzat içinde, karar verici pozisyondaydı.

Belediyeyi yönettiğimiz 2019-2023 yılları arasında yine CHP İlçe Başkanlığı görevindeydi.

Kısacası hem 10 yıllık CHP dönemini hem de bizim dönemimizi çok iyi biliyordu.

2019’da 40 Milyon Borca karşılık 11 Milyon Gelirimiz vardı.

2024’te 82 Milyon borca karşılık bu yılki öngörülen resmî gelirimiz 80 Milyonun üzerindeydi.

Peki bu iki döneme de çok hakim, CHP’nin 10 yıllık Belediyecilik döneminde karar verici pozisyonda olan Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Belediye bütçesinin 5 yılda bu kadar iyi yönetilip toparlandığı için bizlere teşekkür mü edecekti; yoksa sadece borçlarımızı afişe ederek sanki 10 yıllık CHP döneminde Belediye “0” borçla devrolmuşta bizler Belediye’yi batırmışız havasına sokup itibar suikastı mı düzenleyecekti? Tabi ki teşekkür edecekti.

‘İSTESEK BU AFİŞİ SİZLERE ASTIRAMAZDIK’

Üstelik bu dönemde Belediyeye kazandırdığımız;

*Biri 12-15 Milyon TL değerinde su deposu yanında 13500 m2 sanayi vasıflı arsa,

* Yine 12-15 Milyon TL değerinde Lojistik Merkezinde olan 10300 m2 sanayi vasıflı arsa,

* 1 adet Hükümet Konağı yanındaki 560 m2’lik konut ve ticari nitelikli yaklaşık 10-12 Milyon TL değerindeki arsa. Piyasaya ve bankalara olan tüm borçlarımızın üzerinde değerli iken.

Ayrıca

*Havsa’mıza kazandırdığımız üzerinde Yeni Hayvan Pazarımızın inşaatı olan 17.500 m2’lik Hazine’den tahsisli arsa,

*Geçtiğimiz günlerde yeni mezarlık alanı diye reklamını yaptığınız, yine bizim Havsa’mıza kazandırdığımız 22 dönümlük Hazine’den tahsisli arsalar ile hem belediyemizi on milyonlarca lira ödemeden kurtarıp, hem de mevcut pazarın 20 dönümlük kullanım alanın tamamını Belediyeye bırakmışken. Sağol başkanım istesek bu afişi sizlere astıramazdık.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.