DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lösemi için farkındalık yürüyüşü

Lösemi için farkındalık yürüyüşü

Edirne'de 2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla, öğrencilerin katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler ve protokol lösemiyi sembolize eden turuncu renkteki giysiler ve ellerindeki balonlar ile Atatürk Anıtı'na yürüdü.

ABONE OL
6 Kasım 2023 17:05
Lösemi için farkındalık yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İl Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen tören öncesi öğrenciler ve protokol, lösemiyi sembolize eden turuncu renkte giysiler ve ellerinde aynı renkte balonlarla Edirne Belediye Bandosu eşliğinde 25 Kasım Stadyumu önünden Atatürk Anıtı’na yürüdü.

Gerçekleşen yürüyüş sırasında  vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtıldı. Edirne Belediye Başkan Vekili Filiz Gencan Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ve LÖSEV İl Temsilcisi Ceylan Toker tarafından anıta çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Toker, LÖSEV’in 25. yaşını kutladığını söyledi.

LÖSEV’in 25 senedir lösemili ve kanserli çocuklar ile ailelerine ve kanser hastalarına, tedavi, eğitim hizmetleri sağladığını, onları maddi, ayni, sosyal desteklerle yalnız bırakmadığını dile getiren Toker, “LÖSEV bugüne Türk halkının katkı ve destekleriyle gelmiş, yüzde 100 Türk eseri bir sivil toplum kuruluşudur. LÖSEV ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen, doğal olarak onun ilke ve devrimlerine eksiksiz uyan bir kuruluştur.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.