DOLAR 32,2084 0.01%
EURO 35,0522 0.11%
ALTIN 2.524,240,96
BITCOIN 2152689-0,59%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Saros’daki imar planı Sazlıdere’den başladı

Saros’daki imar planı Sazlıdere’den başladı

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Keşan’a bağlı Sazlıdere köyünün sahil kesimindeki imar planı ile ilgili konuştu. Sadece Sazlıdere bölgesinin imara açıldığını dile getiren Geçmiş, "Saros'un Sazlıdere Köyü'müzün turizm alanının bulunduğu kesim imara açıldı. İmar planları yapıldı, o da daha kesinleşmedi. 1 aylık askı süresi var, yakın zamanda o dolacak. Daha önce yaptığım açıklamadan sonra sanki tüm Saros'un imar planları imara açıldığı algısı yaratılmıştır. Onun için Özel İdare'de büyük bir yoğunluk, büyük bir talep oluşmuştur. Tekrar söylüyorum. Saros bölgesinde şu an imara açılan, imar planlarını onayladığımız bir tek alan vardır, Sazlıdere turizm gelişim alanındaki sahilin belli bir kısmını imara açtık." dedi.

ABONE OL
3 Kasım 2023 17:33
Saros’daki imar planı Sazlıdere’den başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Keşan’a bağlı Sazlıdere köyündeki bölgenin imara açılmasıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Geçmiş, daha önce Sazlıdere ile ilgili yaptığı açıklamaya istinaden vatandaşlarda tüm Saros’un imara açıldığı algısının oluştuğunu belirtti. 

Tüm Saros’un imara açılmadığının altını çizen Başkan Mehmet Geçmiş, “Bildiğiniz üzere Sazlıdere sahil kesiminin, turizm alanının imar planlarını yaptık. Bununla ilgili 2006 yılından beri Saros Körfezi’nin imar planları yapılamıyor ve bir çok kaçak yapıya da maruz kalıyoruz orada çünkü imar planlarımız yok. Vatandaşlara ‘yapmayın’ dememize rağmen bir çok da kaçak yapı oluşumu başladı. Dönemin valisi döneminde bakanlıktan imar planı yapma yetkisi aldık, yalnız Saros’un Sazlıdere Köyü’müzün turizm alanının bulunduğu kesim imara açıldı. İmar planları yapıldı, o da daha kesinleşmedi. 1 aylık askı süresi var, yakın zamanda o dolacak. Sonra bakanlığa gidecek, bakanlık onay verdikten sonra, planlı alanlarda kalan evlerimiz var, plansız alanlarda kalan evlerimiz var. Bunlar daha sonraki süreç içerisinde tespit edilecek ve orada imarlı bir alanla herkes Özel İdare’ye müracaat ederek orada imarını, yapı kullanmalarını alarak inşaatlarını yapabilecek konuma gelecekler. Ama bu yalnız Sazlıdere için geçerli. Benim açıklamamdan sonra sanki tüm Saros’un imar planları imara açıldığı algısı yaratılmıştır. Onun için Özel İdare’de büyük bir yoğunluk, büyük bir talep oluşmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Süreç 6 ay kadar sürecek”

İmar planlarının onaylandığı tek alanın Sazlıdere olduğunu belirten Geçmiş, ilerleyen günlerde Saros bölgesindeki diğer bölgelerde de imar planı çalışmalarının gerçekleştirileceğini aktardı. Sazlıdere dışında diğer bölgelerin imara açılmadığını söyleyen Başkan Geçmiş, “Tekrar söylüyorum; Saros bölgesinde şu an imara açılan, imar planlarını onayladığımız bir tek alan vardır, Sazlıdere turizm gelişim alanındaki sahilin belli bir kısmını imara açtık. Bu imar planlarını il genel meclisinde onayladık, şimdi bundan sonra Gökçetepe ile ilgili bakanlıkta çalışmalar devam ediyor, henüz gelmedi. Geldikten sonra İl Özel İdaresi Gökçtepe’nin imar planlarını yapacak. Daha sonrası, yine bakanlıktaki çalışmalar bittikten sonra Sultaniçe, Gülçavuş, Yayla’nın belli bir kısmı getirilerek, bu şekilde Saros Körfezi’ndeki bir çok yer peyderpey İl Genel Meclisi’nde imar planları yapılarak imara açılacaktır. Şu an açılmış olan bir tek Sazlıdere köyümüzün turizm alanları vardır. Onun dışında henüz farklı hiçbir yer imara açılmadı. Bölgede kaçak durumda olan yapılar da var, kaçak olup ruhsat alabilecek binalar da var. Biz burada şuna baktık, bir çoğu Çamlıca Belediyesi’ne aitti. Orası kapandıktan sonra orada yapı kayıt belgesi alanların süresini devam ettirmeyenleri göz önünde bulundurarak öncelikli olarak bunların haklarını korumak için çaba sarf ettik. Şimdiden bir şey söylemek yanlış olur. Bu uzun bir süreç. Geç kalınmış bir süreci en azından bir Sazlıdere turizm alanında hayata geçirmiş olduk. Bu süreç 6 ay kadar sürecek. Bu süreç sonunda da oradaki vatandaşlarımız rahat rahat yasal anlamda inşaat yapabilme imkanına kavuşacaklardır.” şeklinde konuştu.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP