DOLAR 32,2310 0.05%
EURO 35,1039 0.19%
ALTIN 2.507,660,29
BITCOIN 2140293-0,69%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çakır’dan Makak’a cevap

Çakır’dan Makak’a cevap

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Makak’ın yüzde 30 su indirimi eleştirilerine, cevap verdi. Çakır, hükümetten yüzde 30 indirim bekledikleri bir çok ürün olduğunu ifade ederek, “Aynı indirimi biz hükümetimizden de bekliyoruz. TOGG’un bile yüzde 30 düşürülmesini bekliyoruz” dedi.

ABONE OL
21 Kasım 2023 17:43
Çakır’dan Makak’a cevap
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün, AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Engin Makak, Edirne’de konutlarda kullanılacak suya yüzde 30 indirim yapılması karanının yaklaşan seçimler öncesi CHP tarafından seçim yatırımı olduğuna dikkat çekmişti. Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Edirne Belediye Meclisi kasım ayı 2. Birleşiminde, Makak’a cevap verdi. Çakır, Makak’ın söylemlerine karşılık olarak hükümetten de birçok üründe yüzde 30 zam beklediklerini kaydetti.

“EKMEĞİN, MAZOTUN, BENZİNİN, DÖVİZİN…”

Çakır, şunları söyledi:

“Bir önceki meclis toplantımızda, yüzde 30 su indirimi ile ilgili AK Parti İlçe Başkanımız engin Makak, bir açıklama yapmış. Kendileri ‘Bizim karşı çıktığımız zam geri alınmıştır.’ şeklinde bir ifade kullanılmış. Biz bu kelimeden çok ümit varolduk. Gerçekten çok sevindik. Artık bundan sonra ilgili grubun yapılacak olan tüm zamlara karşı çıktıklarında zamların geri alınacağını buradan anlıyoruz ve bunu bekliyoruz. Ve takipçisiyiz. Meclis üyesi Engin Makak, ‘Seçim dönemine denk gelen bu indirim kararının halkın dikkatini çektiğini belirtti.’ ifadesine de şunu demek gerekiyor. Dikkat çekmek için aynı indirimi biz hükümetimizden de bekliyoruz. Önerileriyle bu indirimlerde gerçekleşirse gerçekten halkımızın tüm insanların dikkatini çekecektir, bundan eminim. ‘Seçim yatırımı olarak ek yüzde 30 zammı geri çektiğine değinen Makak’, ifade kullanmış. Basından öğrendiğimize göre ‘Evet yüzde 30 zammın seçim yatırımı olarak geri çekildiği varsayılıyorsa aynı seçim herkese olacaktır ülkede. Seçim yatırımı için diğer ürünlerin de yüzde 30 geri çekilmesini bekliyoruz ve takipçisiyiz. Yüzde 30 düşmesini beklediğimiz neler var. Ekmeğin, mazotun, benzinin, dövizin, eğitim harcamalarının, sağlık, temel gıda maddelerinin, elektriğin, köprüler, tren, yollar, uçak biletlerinin hatta TOGG’un bile yüzde 30 düşürülmesini bekliyoruz. Teklif edilebilir.” 

2024 YILI MALİ BÜTÇESİ 2 MİLYAR 864 MİLYON LİRA

Edirne Belediyesinin 2024 yılı mali bütçesi 2 milyar 864 milyon lira olarak onaylandı.

Belediye Başkan Vekili Filiz Gencan Akın başkanlığında, tek gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, belediyenin 2 milyar 864 milyon liralık 2024 yılı bütçesi, oy birliğiyle kabul edildi. Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP