DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21561580,06%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de kazalar arttı, Vali Sezer uyardı

Edirne’de kazalar arttı, Vali Sezer uyardı

Edirne Valisi Yunus Sezer, geçen aya göre kentte trafik kazalarının yüzde 20 arttığını, kazaların dikkat eksikliği ve alkol kullanımından kaynaklandığını söyledi. Sezer, ”İlimizde özellikle bir dikkat eksikliğinden kaynaklanan kazalar çok fazla ikincisi de özellikle yaralamalı kazalarda da, alkollü araç kullanımından kaynaklanan kazalar çok yoğunlukta. Kurallar belli alkollü araç kullanılmaması gerekiyor” dedi.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 16:28
Edirne’de kazalar arttı, Vali Sezer uyardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sezer, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Saraçlar caddesinde kurulan stantları gezdi. Sezer, alkol simülasyon gözlüğü takarak parkurda yürüdü. Alkollü araç sürmenin ne kadar zor olduğuna değinen Sezer, alkol kullanan sürücülerin evlerine taksiyle gitmesini önerdi.

“KURALLARI İHLAL ETMEMEMİZ GEREKİYOR”

 Basın mensuplarına açıklama yapan Sezer, şunları kaydetti:

“Gerçekten her şeyi çift ve bulanık görüyorsun. Alkollü araç kullanmak demek kazaya da davetiye çıkarmak demek. Burada gelip uygulama yapsınlar, görsünler, trafikte çok zor bir iş. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları çok önemli. İlimizde özellikle bir dikkat eksikliğinden kaynaklanan kazalar çok fazla ikincisi de özellikle yaralamalı kazalarda da, alkollü araç kullanımından kaynaklanan kazalar çok yoğunlukta. Kurallar belli alkollü araç kullanılmaması gerekiyor. Bir taksiyle evine gitsin ya da bir yakınını çağırıp yoluna gitsin. Trafik kazalarında il genelinde bir önceki aya göre yüzde 20 artışımız var. Nisan sonu mayıs başında istemediğimiz ölümlü trafik kazalarımız oldu. Trafikte kurallara uymamız, sadece kendi canımız için değil, yayalarımız, sürücülerimiz için de kuralları ihlal etmememiz gerekiyor.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.