DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2154230-0,08%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Edirnelilerin nefes alacağı yer olacak

Edirnelilerin nefes alacağı yer olacak

Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla Musabeyli Korusu’nda başlatılan düzenleme çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Önümüzdeki günlerde açılması planlanan yaklaşık 300 dönümlük alan, mesire alanından spor sahalarına, yürüyüş yollarına kadar çeşitli aktivitelerin yapılabileceği gözde bir yer olmaya hazırlanıyor.

ABONE OL
8 Mayıs 2024 14:20
Edirnelilerin nefes alacağı yer olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce vatandaşlar tarafından piknik alanı olarak kullanılan Musabeyli Korusu, bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edilmişti. Edirne Valisi Yunus Sezer’in göreve başladığı gibi düzenlenmesi için ilk talimat verdiği yerlerin başında gelen Musabeyli Korusu, yeni yüzüyle bu yaz Edirnelileri ağırlamaya hazırlanıyor.

Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Batuhan Ciğerci de çalışmaları yakından takip ediyor. Musabeyli Korusu’nda yapılan düzenlemeyle Gelişmiş Çoklu Çocuk Oyun alanı, Basketbol ve Voleybol sahaları, futbol için çim saha, yürüme alanları, bisiklet yolu gibi etkinlik alanları, kamelyalar, kadın ve erkek tuvaletleri ve iki büyük otopark alanı yer alacak.

 Burada koruda bulunan gölette de bakım ve çevre düzenlemesi çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca alan içerisine Ihlamur, Palmiye, Salkım söğüt, Çınar, Dışbudak ve Akağaç olmak üzere 150 ağaç dikildi.

Musabeyli Korusundaki çalışmaların 15 Mayıs’ta tamamlanması planlanıyor.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.