DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir’

‘Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir’

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü 89’uncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Toplumsal alanın tamamında söz sahibi olan kadınlarımız, yaşamın ayrılmaz bir parçası ve toplumun temel taşlarından biri olmuştur. Onun içindir ki kadın toplum ve aile arasında köprü vazifesi görür. Kadının desteklenerek güçlendirilmesi, toplumumuzun da güçlenmesi demektir” dedi.

ABONE OL
4 Aralık 2023 16:17
‘Kadınların güçlenmesi, toplumun güçlenmesi demektir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biridir. 5 Aralık 1934′te Mustafa Kemal Atatürk tarafından birçok Avrupa ülkelerinden önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.

 Kurtuluş Savaşında erkeği ile omuza omuza onurlu bir mücadele vererek Büyük Zafere isimlerini yazdıran; çağdaş Türkiye’nin simgesi, Cumhuriyet’in en büyük güvencesi olan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünü kutluyoruz.

Toplumsal alanın tamamında söz sahibi olan kadınlarımız, yaşamın ayrılmaz bir parçası ve toplumun temel taşlarından biri olmuştur. Onun içindir ki kadın toplum ve aile arasında köprü vazifesi görür. Kadının desteklenerek güçlendirilmesi, toplumumuzun da güçlenmesi demektir.

“Ey kahraman Türk kadını sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek kadına verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve bu doğrultuda büyük bir devrimi gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün Kadınımıza ve Milletimize armağan ettiği kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümünü kutluyorum.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.