DOLAR 32,4308 0.15%
EURO 34,6109 0.03%
ALTIN 2.382,010,09
BITCOIN 1856884-9,13%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanayan iki yara!

Kanayan iki yara!

ABONE OL
17 Nisan 2024 13:25
Kanayan iki yara!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

Şöyle veya böyle Ramazan ve Bayram da geride kaldı. Ancak, tren yolları gibi uzayan ve bir türlü kapanmayan iki yara kanamaya devam ediyor! Bunlardan birisi EKONOMİ ki, bir önceki yazımın  (Pazartesi) konusu idi.

Kanayan yaranın ikincisi ise “FİLİSTİN/GAZZE”! Kapanmak bir yana, kanama yaklaşık yedi aydır her geçen gün artarak devam ediyor. İnsanlık düşmanı katil İsrail kan akıtmaya devam ediyor, hem de iki milyara yakın İslam âleminin gözünün içine baka baka!

Gazze’deki İsrail’in katliam haberleri  medyada adeta ana konu olmaktan düşmüyor! 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan Gazze katliamı yedinci ayında. Şehitlerin sayısı otuz yedi bine, yaralılar ise yüz bine yaklaştı! Bu konuda basında yer alan haberlere baktığımızda karşılaştığımız tablo içler acısı!

Gazze bayram öncesi adeta cenaze evine döndü!

Gazze’de çocuk, yaşlı, kadın demeden siviller hedef alınıyor. Hastaneler bile vurularak‘moloz’ yığınına dönüştürülüyor! Bayram öncesi Gazze adeta büyük bir cenaze evine dönüştürüldü.

BM Raportörü korkunç durumu şöyle açıkladı!; “Tecavüzler artıyor!”

Birleşmiş Milletlerin (BM) kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki özel raportörü Reem Alsalem, İsrail askerlerinin Filistinli kadınlara yönelik karıştığı tecavüz vakalarındaki artıştan endişe duyduklarını belirtti.

İsrail’e yönelilk bir dizi tedbirler aldık(!)

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,Açlıkla buluşan Gazzelilere havadan yardım ulaştırma girişimimizin engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bu durum karşısında biz de İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir” dedi.

Dedi de ne oldu? (Kelllim kellim la yenfa)!

Filistin’e ihanette Mart ayı rekoru!

Filistin’e ihanet olduğu bilinen İsrail ile ticaret Mart ayında rekor kırdı. Gazze’deki soykırıma lafla karşı çıkan AKP hükümeti, ciddi hiçbir yaptırım çıkarıp uygulayamazken özel şirketler ve devlet şirketleri İsrail ile ticaretleri bir gün bile tereddüt etmeden sürdürdü.

Hükümet tarafından yapılan resmi açıklamaları yine resmi veriler çürüttü. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın ‘Giderek azalıyor’ dediği ihracat Ticaret Bakanlığı verilerine göre Mart ayında 436 milyon dolarla rekor tazeledi.

Varlık Fonu bünyesindeki Eti Maden’in İsrail’de orduya da hizmet veren şirkete bor madeni sattığını belgeler ortaya kondu.

31Mart Yerel Seçimlerinde, “Bize verilen oylarla Gazzeliler sevinecek” diyordu AKP’li adaylar! Ne oldu?

Dün inkâr edilen, bugün kabul edildi!

İktidarın İşgalci İsrail’e yapılacak ihracatla ilgili getirdiği kısıtlamayı değerlendiren Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, “Ticaret Bakanlığı, Siyonist İsrail’e aralarında inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe, dikenli tel örgüsüne kadar 54 ürün grubunu kapsayan ihracat kısıtlaması getirildiğini açıkladı. Açıkladı da ne oldu? Hani İsrail’e ihracat yapılmıyordu! Dün inkâr edilen, bugün kabul edildi! Meclis kürsüsünde ‘İsrail’le ticareti durdurun’ derken şehit olan Saadet Partisi Millet Vekili Hasan Bitmez’e parmak sallayanlar bugün utanırlar mı acaba? Bugün getirilen kısıtlama kararı, yeterli değildir. Kısıtlama değil, İsrail’le olan ticaretin tamamen bitirilmesi gerekir. İsrail’le ticaret Filistin’e ihanettir” dedi.

Gazze ve Mescid-i Aksa için fetva ve küresel çağrı!

Filistinli âlimler heyeti öncülüğünde ise Gazze ve Mescid-i Aksa için çok önemli bir fetva yayınlandı. Söz konusu fetvada Müslümanlara karşı Yahudi ve Hıristiyanlara yardım eden herkesin mürted olduğu belirtilirken İsrail’e karşı cihadın farz olduğu kaydedildi.

Hem suç hem vebal!

Halk ise iktidara şunu soruyor; “Büyük tartışmalarla 2013 yılında çıkartılan Terörün Finansmanını Önleme Yasası”nı, dünyanın en büyük teröristi İsrail’e yardım gönderenler için neden uygulamıyorsunuz?

Devlet eliyle İsrail’e yardım!

Terörist İsrail’in Gazze’deki zulmüne karşı, üstüne düşen vazifeyi yerine getirmeyen AKP iktidarı, Filistinlileri zorlu mücadelelerinde yalnız bıraktı. Bu da yetmezmiş gibi 7 Ekim Aksa Tufanı’nın başladığı günden bu zamana kadar İsrail ile ticaretini kat kat artıran hükümet, hem İslâm âleminden hem de aziz milletimizden büyük tepki çekti. İsrail ile ticaret konusunda gelen tüm eleştirilere karşı iktidar mensupları “özel sektöre müdahale edemeyiz” bahanesini öne sürerken, devlet kurumlarının Siyonistlere destek olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde 21 ton bor madeni Hayfa Limanı’na teslim edildi.  Gazeteci Metin Cihan’ın ortaya çıkardığı gerçeklere göre Türkiye Varlık Fonu’na bağlı bir kamu kuruluşu olan Eti Maden’den İsrail’e gönderilen 21 ton bor madeninin Hayfa Limanı’na ulaştığı belgelendi! İşgal ordusuna hizmet eden şirkete tonlarca bor satılmış. Çeşitli kimyasallar üreten büyük bir İsrail şirketi olan Fertilizers & Chemicals’e giden 21 ton borun nerede kullanılacağı şimdilik bilinmezken Fertilizers & Chemicals’in İsrail işgal ordusuna da hizmet verdiği biliniyor.

Kırmızı çizginiz mi şaştı?

İktidarın, Gazze’deki soykırıma rağmen İsrail’e yapılan milyar dolarlık ihracatı engellememesi tepkilere yol açtı. AK Parti hükümetinin Gazze konusundaki samimiyetsizliğine tepki göstermek için Taksim’de bir araya gelen gençlere emniyet güçleri tarafından ağır bir şiddet uygulandı. Ortaya çıkan görüntüler, 28 Şubat zulmünü hatırlatırken Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu da konuya dair açıklamada bulundu. “İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir. İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanettir!” dedi.

“ERBAKAN Hoca’ya iftira!;

Geçtiğimiz günlerde merhum Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a yönelik atılan iftiralara yönelik açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL hükümetinin İsrail ile ilişkilerine dikkat çekerek, “REFAHYOL Hükümeti döneminde İsrail’le ilişkiler şayet başarılı bir şekilde götürülmüş, anlaşmalar yapılmış olsaydı; 11 ay gibi kısa bir sürede o iktidara son verilmez ve Erbakan Hoca’mız Başbakan olarak kalmaya devam ederdi” dedi. 

Mustafa Kaya, “REFAHYOL Hükümeti döneminde ilk yapılan şey, D-8 gibi önemli bir kuruluşun hayata geçirilmesiydi. D-8’in kimleri rahatsız ettiği de çok açık bir şekilde anlaşılıyordu. Gazze’deki soykırımın durdurulması adına iktidarın ilk yapması gereken şey ise, istihbarat ve ticareti kesmesidir” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar bir araya gelseydi İsrail yok olmuştu!

Uluslararası Gençlik Forumu (IYFO), İslam dünyasından ve özellikle Filistin’den Ankara’da okuyan öğrencilerle iftar programı düzenledi. Filistinli Öğrenci Derneği ile birlikte iftar öncesi düzenlenen “Filistin’e özgürlük” programında konuşan IYFO Genel Başkanı Yılmaz Balçın, “Aksa Tufanı, Siyonizm hapishanesinde yaşayan insanlığın özgürlüğe kavuşması için binlerce şehit ile bedeli ödenen büyük bir cihad hareketidir. İnşallah çok yakın zamanda Aksa’da buluşup özgürlük orucumuzu birlikte açacağız” dedi.

Ne bir ses ne bir eylem!

Gayrimüslim ülkeler bile bir şeyler yapmaya çalışırken, İslâm âlemi tam bir gaflet uykusunda!

Katil İsrail, Gazze’deki soykırımına tüm dünyanın gözleri önünde devam ederken, özellikle İslâm âleminin sessizliği ve eylemsizliği kahrediyor. Güney Afrika Cumhuriyeti, “İsrail’in Gazze’deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiyle İsrail hakkında Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açmıştı. Şimdi de Şili’de 620 hukukçu, İsrail’in, Filistin topraklarında işlediği suçlar sebebiyle Başbakan Netanyahu hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu. İslâm âleminden henüz somut bir adım gelmemesi ve İsrail’le ticaretin bile kesilmemiş olması isyan ettirdi!

Müslümanlar bir araya gelseydi İsrail yok olmuştu!

Merhum Erbakan Hoca, hayatı boyunca Siyonizm’in planlarını ve ırkçı emperyalizmi en açık şekilde anlattığı şuurlanmaya vesile olmuştu. Erbakan Hocanın dedikleri yapılsaydı güçlü bir D-8 ile İslam dünyasını tek ekonomik güç haline getirip bir savunma ortak sistemi kurulur ve İsrail şimdiye çoktan tarih sayfasından silinmiş olurdu!

Tabi iktidar, D-8’in önünü kapadı ve BOP projesine dâhil olarak “Eşbaşkanlık” görevi üstlendi!

Temel Karamolloağlu: “BOP’u bozmak boynumuzun borcu!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Kudüs Işığında Vahdet” programında İslam ülkeleri liderlerine bir kez daha beraber hareket etme çağrısında bulundu.

Saadet lideri Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığı tarafından bir otelde düzenlenen “Kudüs Işığında Vahdet” programına katıldı. Karamollaoğlu, “Ya bir ve beraber olacağız ya da her gün bir başka İslam beldesinin ateşe verilmesini çaresizce seyredeceğiz. İslam topraklarını adım adım kuşatan, gönül coğrafyamızı kana bulayan, tüm dünyayı adeta kendisine esir eden bu mel’un planı bozmak, uygulayıcılarından hesap sormak boynumuzun borcudur!” dedi.

İslam Şeriatı Profesöründen Mescid-i Aksa fetvası:   “Destek olmak şer’î zorunluluktur!”

Mardin Artuklu Üniversitesi İslâmi İlimler Fakültesi “İslam Şeriatı Mekasıdı” (mantık, fıkıh ve dil bilimi terimi) Hocası Prof. Dr. Vasfî Aşur Ebu Zeyd, yayımladığı fetvada Mescid-i Aksa’nın Siyonist işgal altındaki durumundan bahsederek terk edilmemesinin farz olduğunu ifade etti.

Dolayısıyla, “Filistin dışından veya içinden Mescid-i Aksa’ya gitmek, oraya gidebilen her Müslüman için şer’î bir zorunluluktur. Bu saldırılara karşı koymak ve önlemek için Filistin içinden gitmek bu sorumluluk noktasında daha kuvvetlidir. Mübarek Mescid-i Aksa da dâhil olmak üzere, kutsallarını korumak, savunmak ve onlar için vâki olan veya beklenen, yakın veya gelecekteki her türlü zararı defetmek Müslümanların görevidir. Buradaki şer’î yükümlülük kurumlar, hükümetler ve bireyler için aynı şekilde ortaya çıkmaktadır” dedi.

Ve İran’dan İsrail’e İKAZ!

7 aydır Gazze’de katliam yapan İsrail,  geçtiğimiz günlerde İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. İran’ın bu saldırıyı yok sayması beklenemezdi! İran, saldırıya cevap olarak misillemesini gerçekleştirdi.  İran ilk kez İsrail’e doğrudan saldırdı. Bu saldırıda İsrail’e 200’den fazla insansız hava aracı ve düzinelerce füze fırlatıldı. Milli Görüş’ün kurucu lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca, “Siyonist İsrail güçten anlar” diyordu! İran da öyle yaptı! Herhalde İsrail de bu ikazı anlamıştır!

Bu yazdıklarım, Gazze’deki İsrail zulmü ile ilgili Türk basınında Mart ayının ikinci yarısı ile Nisan ayının ilk yarısında yer alan haberlerden seçilen özetler. Bu durum daha ne kadar devam eder, Allah (cc) bilir!

Kur’an-ı kerimde,Yahudilerle ilgili pek çok ayetler var. Ben sadece iki örnek sunuyorum. Maide Suresi 51. Ayette; “Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları velî (sırdaş, dost ve idareci) edinmeyin. Onlar (ancak) birbirlerinin yâr ve yardakçısı (İslâm’ın da düşmanı)dırlar. Kim onları (ve aynı zihniyette olanları) velî/dost edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah (böylece kendilerine ve Müslümanlara) zulmeden toplumu doğru yola eriştirmez” diyor! 

Bakara Suresi: 39. Ayette ise; Dünyada fitne kalmayıp din/düzen, tamamen ALLÂH’ın dini/düzeni oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer fitneden (azgınlık – sapıklık) vazgeçerlerse, onları bırakın. ALLÂH zaten onların yaptıklarını hakkıyla görmektedir”.

Artık söze değil, icraata ihtiyaç var!

Geçtiğimiz günlerde Hamas Lideri İsmail Haniye’nin 3 oğlu ile 4 torunu da Gazze’de şehit edildi. Bu konuda söylenecek söz kalmadı! Gazze’deki tüm Müslümanlar “bedel” ödüyor! Artık söze değil, icraata ihtiyacı var!

Her gün onlarca şehit haberi geliyor, Gazze’den! İncirlik ve Kürecik Üsslerinden kalkan ABD uçakları İsrail savaş uçaklarına yakıt taşıyor! Onlar da Gazze’de Müslümanları bombalıyor! 

Merhum Erbakan Hoca’nın yaptığı gibi, bu Üssler derhal kapatılmalı, İsrail ile her türlü ilişkiler kesilmeli ve D-8 İslam Birliği harekete geçirilmeli!

Dostça kalın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.