DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341080,92%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neler Geldi Neler Geçti Felekten…

Neler Geldi Neler Geçti Felekten…

ABONE OL
15 Mayıs 2024 16:24
Neler Geldi Neler Geçti Felekten…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar

Yaklaşık 22 yıl geçti. Neyden mi? AKP’nin iktidar olmasının üzerinden!  “Peki, bu 22 yıllık dönemde neler oldu?”  dersek, “olumlu olumsuz birçok şeyler oldu” denilebilir! Ancak yapılan olumlu/faydalı işleri terazinin bir kefesine koysanız “bir” Kg. gelirse, olumsuz/zararlı olanları da diğer kefesine koyduğunuzda “on” Kg. gelir!

Hani bir hikâye var; “Neler geldi neler geçti felekten, un elerken deve geçti elekten!” diye. “Sıkıntıların, yoksulluğun, hayatta insanın başına neler geldiğinin bir özeti,” şeklinde anlatılır. Bunun, geçmişte yaşanmış bir hikâyesi şöyle anlatılır; Varlıklı bir adam, kızını uzak bir köye gelin etmiş. Kızına verdiği çeyizi bir deveye yükleyerek göndermiş. Aradan epey zaman geçmiş, adam kızının köyüne ziyarete gitmiş. Bir ara un eleyen kızına babası; “Nasılsın?” diye sormuş. Kız, uzun uzun dertlenmeden, şikâyet etmeden, babasına durumunu şöyle dile getirmiş; “Neler geldi, neler geçti felekten Un elerken, Deve geçti elekten” demiş! Baba, bu arifane sözlerden, kızının ailesinin çok yoksul düştüklerini, her şeyi sattıkları gibi, deveyi de sattıklarını, onun parasıyla da un aldıklarını, şimdi o unu elediğini anlamış!                                                                                                                                                            

Gelelim günümüze! 22 yıl önce AKP hükümeti göreve başladıklarında, “köprüyü geçene kadar ABD ve AB’ye dayı diyerek ve takiyye yaparak güçleneceğiz. Sonra da onlara dirsek atıp ‘yeni Türkiye’yi’ kuracağız“ dediler.Dediler de ne oldu? Ekonomi, Ahlak, Tarım Hayvancılık, Eğitim… işin içinden çıkılmaz hale getirildi!

  • Daha işin başında, 2003 yılında ülkemizi bölmeye yönelik bir ifsat yasası olan “İkiz Yasaları” imzaladılar.
  • “Avrupa Birliği’ne hemen giriyoruz” avuntusu ile 2004 yılında Türk Ceza Yasası’nda değişiklik yaparak zinayı suç olmaktan çıkardılar.  (Sayın Erdoğan,  7. Aile Şurası’nda, “Nikâh akdinin değersizleştirildiği, evlilik dışı ilişkilerin normal sayıldığı, boşanmanın adeta teşvik edildiği sancılı bir süreçle karşı karşıyayız)  diyor!    Peki, bu, zinayı suç olmaktan çıkaran yasayı çıkarırken düşünülmeli değil miydi?
  • Zamanın Dışişleri Bakanı yazdığı makalede, son on yılda AB’nin mevzuatı doğrultusunda 2 binden fazla yasayı kabul ettiklerini söylüyor. Bu nasıl Devlet dış politikası?                     
  • 2006 yılında ise domuz, kasaplık hayvan statüsüne alınarak raflarda yerini aldı.
  • Türkiye’nin DIŞ BORCU rekor kırdı! 459 milyar dolar! KAMU net borcu ise 1,5 Trilyon TL.’yi aştı!
  • Gerçek işsiz sayısının 10 milyona ulaştığı söyleniyor!
  • Eğitimde 8 Bakan,  15 defa da sistem değişikliği yapıldı. İşsizlerin birçoğu diplomalı işsizler!
  •  “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” yaftası ile kanunlaşan ifsat bombası, çok geçmeden “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” (ETCEP) adı altında gayrimeşru bir de doğum yaptı! Bu ifsat projesinin savunucusu ve destekçisi STK’lara milyonlarca para yardımı da yapılmakta!
  • İKİZ YASALAR: Birleşmiş Milletler tarafından 16 Aralık 1966’da imzaya açılan, Türkiye tarafından ise 15 Ağustos 2000 tarihinde Ecevit, Yılmaz ve Bahçeli’nin Hükümet olduğu dönemde imzalanan.; daha sonra AKP Hükümetinin ilk yılında, 04.06.2003 tarihinde TBMM’de onaylanıp 17.06.2003 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğü giren iki kanuna İkiz Yasalar deniyor. Bu yasalarda neler olduğu detayına girmeyeceğim. Sadece şunu söyleyelim; “Bütün halklar kendi kaderlerini tayin etme hakkına sahiptirler. Bu hak gereğince halklar kendi siyasal statülerini özgürce kararlaştırırlar, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerini özgürce sağlarlar”  deniyor. İşte, terör örgütü PKK ile işbirliği içinde olduğunu söyledikleri HDP (şimdi DEM)’nin dayanağı bu!

Bu yazdıklarım 22 yıldır başımıza örülen çorabın sadece bir kısmı! Daha neler var neler… 

İktidar şimdi yeni bir anayasa peşinde! Yani, hamam ve tas aynı kalırken tellak değişimi yapılarak günü kurtarmaya çalışıyor!

Bu yaptıkları ile AKP’nin, ABD ve AB’ye değil aslında halkımıza takiyye yaptığı ortaya çıkmıyor mu?  

İşte böyle. 22 yılda neler geldi neler geçti felekten…  Bu gidişle bakalım daha neler geçecek neler elekten..!

Bütün bunlar “MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ”ni çıkarmaları ile oldu!  Çünkü o gömlek;

  • Hz. Yusuf’un babası Hz. Yakup’a gönderdiği gömlek,
  • Hz. İbrahim’i Nemrut’un ateşinden koruyan gömlek,
  • Hz. Davut’un kendi eliyle ördüğü ve Calut’u yendiği gün giydiği gömlek,
  • Alparslan’ın Malazgirt’te “ölürsem bana kefen” dediği gömlek,
  • Hocası Akşemsettin’in hediyesi, Fatih’in İstanbul’u fethettiği gün giydiği gömlek,
  • Giyenin hiç çıkarmadığı, çıkaranın bir daha giyemediği gömlektir, “MİLLİ GÖRÜŞ” gömleği!

Dostça kalın… 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP