DOLAR 32,2123 0.02%
EURO 35,1066 0.24%
ALTIN 2.529,801,18
BITCOIN 2161049-0,13%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bacıoğlu aday adaylığını açıkladı

Bacıoğlu aday adaylığını açıkladı

Edirne'nin tanınan simalarından, uzun süre öğretmenlik yapan Bülent Bacıoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerde CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu duyurdu. Edirne için projelerin hazır olduğunu dile getiren Bacıoğlu, kenti geliştirmek ve insanların ziyaret etmek istediği bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını belirtti.

ABONE OL
6 Aralık 2023 16:29
Bacıoğlu aday adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de uzun süre öğretmenlik yapan, sivil toplum kuruluşu ve çeşitli platformlarda yöneticilik yaparak adından söz ettiren Bülent Bacıoğlu, CHP’den belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nda başvurusunun ardından basın açıklaması düzenleyen Bacıoğlu’nu partililer ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. 

Kenti Balkanlar’ın ve Türkiye’nin parmakla gösterdiği şehir haline getirmek için çalışacağını dile getiren Bülent Bacıoğlu, “Yerelde sokakta, mahallede yapmamız gerekenlerin bir çoğunun yapılmadığını, Edirne’mizin kaynaklarının, potansiyelinin iyi kullanılmadığını ve bunun halka refah olarak dönüştürülemediğini gördük. Bu bizi çok üzüyor. Bugün okula giden çocuklarımızın bir kısmı aç gidiyor, öğretmenler, ‘öğrenci karnını doyurdu mu, doyurmadı mı?’ şeklinde kaygı duyuyor. Trafikte, nehir kenarında, çöple boğuşan bir çok vatandaşımız var. Sokak hayvanlarının daha huzurlu yaşamasını isteyen bir çok arkadaşımız var. Şehrimizin gerçek bir Avrupa şehri, gerçek bir gelişmiş ülke şehri gibi yönetilmesini arzu eden kaygılarınızı çok iyi biliyoruz. Biz bu kaygıları yerelde halledersek, sokağımızda, mahallemizde çözüme ulaştırırsak, inanıyoruz ki Edirne’den Kars’a bir umut ışığı olacağız. Örnek bir yerel yönetim modeli ortaya çıkacak ve örnek bir yerel yönetim Balkanlar’dan, Türkiye’nin her tarafına bir enerji, bir ışık saçacaktır ve 5 yıl sonra o arzu ettiğimiz değişimi hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fikri hür ve vicdanı hür vatandaşlara CHP’nin kucak açtığını dile getiren Bülent Bacıoğlu, “Neden Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercin ettim? Biliyorsunuz devlet memuru olmamdan sebep yasal olarak ki buna çok karşıyım, siyasi partiye üye olamadım. Yaklaşık 2 aydan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Bu benim için gurur verici bir şey. En çok da son günlerde, aday adaylığım açıklandıktan sonra bana gelen motivasyon mektupları, mesajlar, telefonlar, yurt içinden, yurt dışından destek mesajları beni çok gururlandırdı, onurlandırdı. Bu inancı ve güveni asla ve asla boşa çıkarmayacağım. Benim gibi fikri hür, vicdanı hür bireylere en iyi kucak açabilecek parti Cumhuriyet Halk Partisi’ydi, onun için buraya geldim. Beni lütfen partiye yeni gelmiş gibi görmesinler. Çocuklarımla, ailemle artık bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nde emek vereceğim. Bazılarına göre aday adaylığı başvurum cesurca bir şey, bence bir sorumluluktu, bunu yerine getirmiş oldum.” şeklinde konuştu.

“Kentin potansiyelini iyi yönetmek gerekiyor”

Kentin geliştirilmesi için birçok projesinin olduğunu aktaran Bacıoğlu, kentteki potansiyelin daha iyi yönetilebileceğine dikkat çekti. Aday adayı Bülent Bacıoğlu, “100’e yakın proje başvurusu olan, bunlara yönelik analitik çözümler üreten, hayata geçiren bir insanım. Hangi projeleriniz var? sorusuna cevabım çoktur ama bunları şu anda hepsini anlatma şansım yok. Nisan’a kadar süremiz var, bunların hepsini tek tek mahalle mahalle gezerek anlatacağız. Her sokağın, her mahallenin, her yolun bir çözümü olacağını, en azından sorunları en aza indirebileceğimiz çözümlerimiz olduğunu biliyorum. Yaklaşık 32 proje yürüttüm AB finansmanı ile beraber. Edirne Doğa Sporları Kulübü’nde, Ergene Platformu’nda çok uzun seneler çalıştım. O dönem CHP Edirne milletvekilleri beni çok aradılar. Neden CHP sorusunun cevaplarından birisi de bu. 3 yıl boyunca gönüllü olarak Ergene boylarında, Ergene kirliliğiyle ilgili mücadele verdim. Halkımızın bu sorununa, bu zehirle baş başa bırakılmasını protesto ettik. Şehrimizdeki sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi bütün toplantılarda deklare ettik. Ama gelin görün ki şehrimizde halen tarımsal, turizm, sınır ve ticaret potansiyeli gerçekten çok iyi yönetilmiyor.” dedi.

Edirne’yi tanıtmak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Bacıoğlu, “Bu anlamda ben kişisel olarak bir mücadele içerisinde değilim şu anda. Üzerime düşen sorumluluğu yerine getiriyorum. 20 yıldır yaptığımız emeklerimizin karşılığı olarak, sizlerin de gözlerinizdeki ışığa cevap vermek istiyorum ve şehrimizi gerçekten Balkanlar’ın ve tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği ve gelip ziyaret etmek istediği, huzurlu bir kent haline getirmek için elimden geleni yapıp çaba göstereceğime inanabilirsiniz.” dedi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP