DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22425881,08%
Edirne
27°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Ektiğim çiçekleri bile sulayamadılar’

‘Ektiğim çiçekleri bile sulayamadılar’

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Hamdi Sedefçi, CHP’li mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı eleştirerek, “Ben Edirne halkından talep olduğunu görmesem aday olmazdım. Gittiğim her mahallede, her kahvede, esnaf ziyaretinde, ‘Başkanım seni arıyoruz. Ektiğin çiçekleri bile sulayamadılar’ sözleriyle karşı karşıya kaldım” dedi. Vatandaşlara yerel seçimlerde partiye değil adaya oy vermesi çağrısında bulunan Sedefçi, “Daha önce Edirneliler ‘benim partim kazansın’ diye oy verdi ve parti kazandı ama Edirne kaybetti. Herkes şu anda şikayetçi” şeklinde konuştu.

ABONE OL
17 Ocak 2024 17:00
‘Ektiğim çiçekleri bile sulayamadılar’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Hamdi Sedefçi, gazetemiz Yenigün’ü ziyaret ederek, aday adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sedefçi, CHP’li Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı eleştirerek, Edirne’nin on yıldır mutsuz bir kent haline geldiğini kaydetti.

Sedefçi, açıklamasında şunları söyledi:

‘EDİRNE ON YILDA MUTSUZ BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ’

 “Gazeteleri ziyarete sizden başladım. İnşallah sonucu güzel bir seçim olur. Tabi bu da Edirne halkının tercihine bağlı. Edirne umarım daha önceki yıllarda yaptığı gibi ‘benim partim kazansın’ diye oy vermez, adaya bakarak oy verir ve Edirne’nin kazanmasını sağlar. Daha önce Edirneliler ‘Benim partim kazansın’ diye oy verdi ve parti kazandı ama Edirne kaybetti. Herkes şu anda şikayetçi.

 Edirne’de son on yıldan beri partiye oy verilerek Recep Gürkan’ı Belediye Başkanı olarak halk seçti. Seçti ama Edirne on yıldan bu yana mutsuz bir şehir haline geldi. Alt yapısından üst yapısına kadar, ulaşımından kentin peyzajına kadar, trafiğinden pazar yerlerine kadar sıkıntılar söz konusu. Ben de Nisan ayı başında İYİ Parti’ye üye olarak Edirne’ye ve partiye babalık yapmayı hedeflemiştim. 45 güne yakın seçim kampanyasında çalıştık, yüzde 25 civarında merkezde oy aldık.

‘SON KEZ 5 YIL BAŞKANLIK YAPMAK İSTİYORUM’

 Gittiğim her yerde insanların halkın bana karşı olan sevgisini saygısını ve özlemini görünce genel seçimlerden sonra Edirne’de İYİ Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdim. Tek dileğim var; Edirne’nin bu kötü giden on yılının izlerini silmek, sorunlarını çözmek ve Edirne’ye babalık yapmak hedefindeyim. Ben aday gösterilirsem ve seçimi kazanırsam Edirne’ye son beş yılımda babalık yapmayı planlıyorum. Baba ne yapar; yemez evladına yedirir, giymez evladına giydirir, evladı hasta oldu mu ona ilaç olur. Böyle bir belediye başkanlığı yapmayı hedefliyorum. Hiçbir fakir fukaranın yatağa aç karına girmesine izin vermeyeceğim. Onlara baba şefkatiyle destekleyip katkı yapmaya devam edeceğim. Edirne’nin tüm insanlarını partisi ne olursa olsun tüm insanları kucaklayarak son bir 5 yıl daha hizmet yapmak istiyorum. Halkımın hizmetkarı olmaya talibim.

‘EKTİĞİM ÇİÇEKLERİ BİLE SULAYAMADILAR’

Ben Edirne halkından talep olduğunu görmesem aday olmazdım. Gittiğim her mahallede her kahvede, esnaf ziyaretinde, ‘Başkanım seni arıyoruz. Ektiğin çiçekleri bile sulayamadılar’ gibi sözlerle karşı karşıya kaldım. Recep Gürkan’ın başarısız olmasından kaynaklanan bir arayış olduğunu itiraf etmem gerekiyor. Recep başkan başarılı olsan herhalde ben pek aranmazdım. Daha önce benim yaptığım hizmetler halk tarafından tekrar ortaya konunca aranma durum ortaya çıktı. Edirne halkı tarafından arandığımı, özlendiğimi ve aday olursam seçilebileceğimi gördüğüm için de son bir kez aday adayı oldum. Umarım Edirne ile birlikte hep beraber kazanırız.

‘TEK BOZUK YOLUMUZ YOKTU’

Benim dönemimde 2011 yılında Edirne’ye doğalgaz kazısı yapıldı. Bu kazı tüm Edirne’yi paramparça yaptı. Tüm yollara girildi. Doğalgaz müteahhidi ile beraber plan yapıp beraber bu planı işlettik. Doğalgazcı bozdu, arkasından hemen belediye olarak biz girdik yollara. Doğalgaz kazısı yapılan yerleri çıkan toprağı koymadık, belediyenin stabilize ocağındaki malzemeyi koyduk. Çakıl karışımı malzeme, çökmez, göçmez, altına zarar vermez. Sonra da hemen asfaltını yaptık. Doğalgaz bir yılda bitti, Edirne’nin tüm bozuk yolları da bir yılda tamir edildi. 2014 yılında benim tek bozuk yolum yoktu. Edirne’nin içme suyunda 20 sene boyunca arızalar dışında hiç kesinti olmadı.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.