DOLAR 32,2061 0%
EURO 35,0943 0.2%
ALTIN 2.535,601,41
BITCOIN 2160085-0,24%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahraman: “Şaka yapıyorlar zannettim”

Kahraman: “Şaka yapıyorlar zannettim”

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Recep Zıpkınkurt’un CHP’den Edirne Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusunun reddedilmesiyle ilgili konuştu. Kahraman,  “Bizden aday adaylığı başvurusunu yaptığında, şaka yapıyorlar zannettim. Partimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu başvuruyu, kısır döngü yaşansın diye yapılmış buluyoruz. Bu kısır döngünün partimiz üzerinden tartışma yaratılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ABONE OL
8 Aralık 2023 15:34
Kahraman: “Şaka yapıyorlar zannettim”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahraman, bugün partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Kahraman, Zıpkınkurt’un CHP’den Edirne Belediye Başkanı Aday Adaylığı başvurusu ve reddedilmesi hakkında açıklama yaptı. Kahraman, 7 yıldır CHP’nin ne zaman Ticaret ve Sanayi Odasına gitse Zıpkınkurt’un makamında olmadığını, yerine vekil bıraktığını söyledi.

“BEKLEDİĞİMİZ BİR DURUM DEĞİLDİ”

Kahraman, şunları kaydetti:

“Recep Zıpkınkurt’un Cumhuriyet Halk Partisi’yle hiçbir şekilde ilişkisinin olmadığı uzun yıllardır zaten biliniyor. Geçen dönemde başka bir partiyle adı anılmıştı. Hatta görüşmelerde olmuştu, herhalde. Recep Abi, bu dönemde aslında bir başka partiyle görüşüyordu. Bana söylediklerinde, ‘Recep Zıpkınkurt aday adayı olmuş.’ dediklerinde, bir başka partiden aday olmuş diye düşünmüştüm. Onun için söylüyorlar zannettim. Bizden aday adaylığı başvurusunu yaptığında, şaka yapıyorlar zannettim. Çok net söylemek gerekirse. Beklediğimiz bir durum değildi. Recep Abi uzun yıllardır başka partilerde görüşülür, konuşulur. Tüm Edirne kamuoyu da bilir. Cumhuriyet Halk Partisi’yle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını. O başvurusunu yapmış, değerlendirmede baktığımızda, değerlendirme doğru.

“TARTIŞMA YARATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Şöyle bir durum var. Sadece yaşanılan olayla alakalı değil. Bir çok olay var. Ben İl Başkanı olmadan öncede 7 yıldır İl Yönetim Kurulu üyesiydim. Ne zaman oraya randevu alsak, onun döneminde Ticaret ve Sanayi Odasına gittiğimizde her zaman vekil bırakmıştır. Partimizden uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu başvuru, kısır döngü yaşansın diye yapılmış buluyoruz. Bu kısır döngünün partimiz üzerinden tartışma yaratılmasına izin vermeyeceğiz. Genel merkezle görüştük böyle bir başvurusu yok. Zaten başvuruyu ilçeden sonra il başkanlığına yapması lazımdı. İl başkanlığına yaptı açıkçası. Sonrasında Parti Meclisi’ne de yapabilir.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP