DOLAR 32,1971 -0.03%
EURO 35,4191 0.34%
ALTIN 2.515,730,62
BITCOIN 2139167-0,87%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı oldu

İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı oldu

Saadet Partili Mehmet Ter, İl Genel Meclisi Üyeliği aday adaylığını açıkladı. Ter, “İl Genel Meclisi toplantılarını yıllardır takip ederim. Kısır tartışmalardan, polemiklerden öteye geçmeyen çok seviyesiz konuşmalara şahit oluyoruz. Ben Edirne için fikir üreten birisiyim. Bu fikirlerimizin İl Genel Meclisinde dile getirip uygulanması için çaba göstereceğim” dedi.

ABONE OL
11 Ocak 2024 11:20
İl Genel Meclisi Üyesi Aday Adayı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konu ile ilgili açıklama yapan Ter, şunları kaydetti:

 “1950’li yıllarda dünya nüfusunun %70’i Türkiye nüfusunun ise %75’i köylerde yaşıyordu. Sonraki yıllarda kırsal nüfus hızla azalırken şehir nüfusu arttı. 1984 yılına gelindiğinde Türkiye’de tarihte ilk kez şehirde yaşayanların sayısı köyde yaşayanların sayısını geçti. 2016 yılı itibariyle adeta 50’li yıllardaki resim tersine döndü ve bu kez şehirlilerin oranı %75’e dayandı. Dünyada da Türkiye’dekinden daha yavaş bir hızda ama aynı yönde bir eğilim görülüyor. Şehirler hızla büyürken altyapılar aynı ivme ile büyümeye karşılık veremeyince bu durum şehirlerde yeni mücadele alanları oluşturdu. Bir taraftan artan nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için şehirlerde yeni üretim alanları açılırken bir taraftan bu tesislerin yol açtığı kirlilik şehirleri zorlu yaşam alanları haline getirdi. Artan motorlu taşıt sayısı hava kirliliğine, yolarda trafik kaynaklı beklemelere ve muazzam bir enerji ihtiyacına yol açtı. Göç alan şehirlerde yalıtılmış sosyokültürel bölgeler oluştu. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan sorunlar neyse Edirne de benzer sorunları yaşamaktadır. Çözüm için dünyadaki ve ülkemizde güzel örneklere bakmak gerekir. Bunlar uygulanabilir, ayrıca Edirne’ye özel projeler de üretebiliriz. İl Genel Meclisi toplantılarını yıllardır takip ederim. Kısır tartışmalardan, polemiklerden öteye geçmeyen çok seviyesiz konuşmalara şahit oluyoruz. Ben Edirne için fikir üreten birisiyim. Ayrıca Saadet Partisi demek proje demektir. Bu fikirlerimizin İl Genel Meclisinde dile getirip uygulanması için çaba göstereceğim. Bunun için adayım, Edirne için ben de varım, desteklerinizi bekliyorum.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.