DOLAR 32,2083 0%
EURO 35,0684 0.13%
ALTIN 2.522,970,91
BITCOIN 2141699-0,95%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özben İpçi aday adaylığını duyurdu

Özben İpçi aday adaylığını duyurdu

Edirne'nin tanınan simalarından avukatlık yapan Özben İpçi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde  İYİ Parti'den Edirne Belediye Başkanı aday adayı olduğunu duyurdu. Edirne'nin uzun süredir ihmal edilen bir şehir olduğunu dile getiren İpçi, "Geldiğimiz bu noktada dibi görmüş, “çamura batmış”, temel belediyecilik hizmetlerini dahi sunamaz durumdaki belediyeyi olması gereken noktaya çıkarma gayesiyle bu göreve talibiz." dedi.

ABONE OL
7 Aralık 2023 18:06
Özben İpçi aday adaylığını duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirneli avukat Özben İpçi, partisinin ile binasında gerçekleştirilen basın toplantısında 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde  İYİ Parti’den Edirne Belediye Başkanı aday adayı olduğunu açıkladı. İpçi, açıklaması sırasında kentin gündemini bir süredir meşgul eden su sorununa dikkat çekerek, daha önceden getirdiği sarımtırak renk suyu gazetecilere gösterdi.

Vatandaşların iyiliği için doğruları söylemekten vazgeçmeyeceklerini dile getiren İpçi, Edirne’de yaşayan herkese eşit bir şekilde yaklaşım sergileyeceklerini söyledi. Edirne’nin uzun süredir ihmal edildiğini dile getiren Aday Adayı Özben İpçi, “Bizler, Edirne’de yaşayan herkese eşit yaklaşacağız. Ahbap, çavuş ilişkilerinden uzak, tüm kurumlarının başında işinin ehli teknik ve profesyonel kadroların yer aldığı belediye hedefi ile yola çıkıyoruz.  Bilimi ve liyakati esas alarak, hesap verebilen şeffaf bir hizmet anlayışını hakim kılacağız. Kuşkusuz Edirne uzun süre ihmal edilmiş, yıllardan beri devam eden sorunlarla iç içe bir şehirdir. İktidarın teşvik ettiği sığınmacı akımı, trafik, otopark, içilebilir temiz su, ulaşım, altyapı, üstyapı, sokak hayvanları ve diğer bir çok sorun farklı boyutlarıyla kentimizin sırtındaki yüklerdir. Bu sorunlar herkesin bildiği sorunlardır. AKP-CHP işbirliği ile gündemden uzak tutulan, halkın önüne koyulmayan sorunlar ancak Sayıştay raporları ile ortaya dökülmektedir. Geldiğimiz bu noktada dibi görmüş, “çamura batmış”, temel belediyecilik hizmetlerini dahi sunamaz durumdaki belediyeyi olması gereken noktaya çıkarma gayesiyle bu göreve talibiz.” ifadelerini kullandı.

“Edirne’nin sorunlarını biliyoruz”

Edirne’nin sorunlarını bildiklerini dile getiren İpçi, “Şehir merkezinde süregelen trafik ve otopark, sözde çalışılan ama çözülemeyen altyapı, seçim dönemi yaklaştığında makyajlanmasına rağmen sürekli bakıma ihtiyaç duyan/kazı çalışmasına ihtiyaç duyan yollar ve üst yapı, halkın bırakın içilebilir suyu, kullanılabilir suyu dahi bulamaması, başıboş ve bakımsız hayvanların cirit attığı güvensiz sokaklar, şehrimizin saymakla bitmeyecek sorunları içerisinde acilen çözüm bekleyen sorunları olarak karşımıza çıkmaktadır. Halkın rahatça ulaşabileceği, saatlerce yağmurda, çamurda minibüs beklemeyeceği, 65 yaş üstü yaşlılarımızın hor görülmeyeceği, sistemsizliğin sistem haline gelmeyeceği belediye denetiminde ilave seçeneklerle yeniden yapılanacak bir toplu ulaşım sistemi, bu şehrin olmazsa olmazıdır. Bu şehri bizlerle paylaşan hayvan dostlarımızın tüm bakımlarının yapıldığı, can güvenliklerin belediye çatısı altında sağlandığı, hayvanların yaşam hakkının insan haklarından aşağı düşünülemeyeceği bir şehir hayalimiz var. Lütuf gibi sunulan temel belediyecilik hizmetlerini halkımızın hayali olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürme, çağdaş projelerle Cumhuriyetin aydın insanlarının yaşadığı bu şehri ülkenin markası haline getirme hedefiyle yola çıktık. Edirne’nin kadınlarına, gençlerine, çocuklarına, engelli bireylerimize, yaşlılarına yönelik çalışmalarımızla bu şehri herkes için yaşanabilir duruma getirme amacındayız. Çıkarcı, israfçı, ayrıştırıcı ve beceriksiz yönetimlere Edirne Halkının mecbur olmadığının bilinmesini isterim. Demokratik, katılımcı,  aktif, çözüm odaklı, cesur, adil, şeffaf bir yönetim tüm Edirne Halkıyla beraber benim de idealimdir. Hepimizin yüreğindeki sevda aynı, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün fikirlerine ve ideallerine bağlı bir Türk genci olarak, Cumhuriyete olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkla, Edirne’ye ve ülkemize olan sevdayla, tüm halkımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlayacak projelerimizle, halkımızın hizmetinde olacağız. Görüyorum ki ne ben yalnızım,  ne de sizler yalnızsınız. Gün bu şehre sahip çıkma günüdür,  Bu bilinçle ve sizlerden aldığım güçle buradayım.” şeklinde konuştu.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.