DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21537651,81%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Söğütlük Kent Ormanı’na giremediler

Söğütlük Kent Ormanı’na giremediler

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Edirne’de Millet Bahçesi çalışmalarının yapıldığı Söğütlük Kent Ormanı’na giremedi. Türkiye Kent Konseyleri Platformu dönem sözcüsü, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanefi Kaya, “Edirne halkının Meriç kıyılarının yürüme, oturma, bisiklet kullanma gibi sosyal aktiviteler yapacak tesislerden yoksun olması, Söğütlük Kent Ormanına giremiyor olmaları üzüntü vericidir” dedi.

ABONE OL
4 Mayıs 2024 14:52
Söğütlük Kent Ormanı’na giremediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu üyeleri Edirne’de gerçekleştirdikleri toplantı sonrasında Söğütlük Kent Ormanı önünde basın açıklaması yaptı. Millet Bahçesi çalışmalarının yapıldığı, kentin simgesi olan Söğütlük Kent Ormanı’na giremediklerini belirten Türkiye Kent Konseyleri Platformu dönem sözcüsü, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Mehmet Hanefi Kaya, halkın nefes alabileceği yeşil alanlarda doğallığın korunması gerektiğini kaydetti.

Kaya, açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu olarak Edirne’de toplandık. Bizler de genel konularımız yanında toplantı gerçekleştirdiğimiz kentlere dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendiriyoruz. Edirne halkının Meriç kıyılarının yürüme, oturma, bisiklet kullanma gibi sosyal aktiviteler yapacak tesislerden yoksun olması, Söğütlük Kent Ormanına giremiyor olmaları üzüntü vericidir.

Bildiğimiz kadarı ile milyonlarca yıldır kendi doğallığını üreten Meriç ve çevresi kentin önemli bir alanıdır. Bu alanda yapılmak istenen yanlış projelerle doğallığının yitirilmemesi gerekir.

1-Söğütlük Kent Ormanında yapılmak istenen Millet Bahçesi,

2-Meriç Nehrine yapılmak istenen Elektrik Üretim Tesisi

3-Meriç Nehri kenarına yapılmak istenen Beton Üretim Tesisi söz konusu alanın doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olmaktadır.  

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bizler; kentlerde halkın nefes alabileceği yeşil alanlarda doğallığın korunmasını, halkın bu alanlardan güvenli şekilde faydalanmasını ve kamusal bir işletme ile betonlaşmadan halka hizmet sunulmasını savunuyoruz.

Biz Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bu konuyla ilgili Edirne halkının yanında olduğumuzu, Edirne Kent Konseyi ile birlikte mücadele edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.” Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP