DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22388000,98%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeşilay’dan Bağımsız Gençlik Milli Bilinç gezisi

Yeşilay’dan Bağımsız Gençlik Milli Bilinç gezisi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörlüğü tarafından Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale Yeşilay Şubelerinin katılımıyla “Cumhuriyetimizin 100.Yılında Bağımsız Gençlik Milli Bilinç Gezisi” Çanakkale Gelibolu Yarımadası tarihi alanda gerçekleştirildi.

ABONE OL
4 Aralık 2023 14:14
Yeşilay’dan Bağımsız Gençlik Milli Bilinç gezisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 400 Yeşilay gönüllüsünün katıldığı etkinlikle ilgili açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti 4. Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Tarihî Alanı’nın manevi, tarihî, kültürel ve doğal değerlerini katılımcılarla birlikte yakından gördüklerini betti. Bilginç açıklamasında, “Geçmiş yıllarda bizleri topla, tüfekle, dönemin en güçlü orduları ile yıkamayan ülkeler günümüzde çeşitli bağımlılık yapıcı maddeler ile toplum bilincini kırmaya ve gençlerimizi zehirlemek için ellerinden geleni yapmaya devam etmektedir. Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin’in izniyle 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur. “Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü” verilmiştir. Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve yakın tarihte teknoloji bağımlılığı Yeşilay’ın mücadele alanına dahil olmuştur. Bizler burada tüm Şehitlerimizi dualar eşliğinde anarken, “Cumhuriyetimizin 100.Yılında, Bağımsız Gençlik Milli Bilinç Gezisi” ile yaşanılanları yaşanılan yerde gördük. Hem milli bilinç gezisi düzenledik, hem de bağımlılıklar ile mücadele çalışmaları kapsamında farkındalık oluşturduk. Gezide emeği geçen tüm şubelerimize, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara tek tek teşekkür ediyorum”dedi. Haber Merkezi  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.