DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ciravoğlu, aday adaylığını açıkladı

Ciravoğlu, aday adaylığını açıkladı

Edirne'nin tanınan simalarından Eczacı Şükrü Ciravoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerde CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu duyurdu. Edirne'nin bir mücevher olduğunu dile getiren Ciravoğlu, "Biz mücevherin üzerindeki tozu kaldırmaya, halkın içindeki umutları, gençlerin hayallerini ve dinamizmini birlikte büyütmeye, belediyenin mali ve insan gücüyle, kurumların ve halkın gücünü birleştirmeye, hizmetlerin kalitesini, Edirne halkının parasını, Edirne halkı için harcamaya, harcanan her kuruşun hesabını, şeffaf bir şekilde halkımıza vermeye, onurlu bir şekilde hizmet etmeye talibiz" dedi.

ABONE OL
30 Kasım 2023 17:08
Ciravoğlu, aday adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin tanınan simalarından Eczacı Şükrü Ciravoğlu, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Edirne Belediye Başkanı aday adayı olduğunu duyurdu.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde partimize olan aday adaylığı başvurularına büyük bir ilgi görmekteyiz. Bu da bizi mutlu etmektedir. Bizler aday açıklamasının ardından adayımız ile birlikte omuz omuza partimizin bayrağını Edirne’de dalgalandıracağız.” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ciravoğlu, Edirnelilere şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmet etmeye talip olduklarını dile getirdi. Şükrü Ciravoğlu, “Edirne, tarihi mirası, tarihi dokusu, tarihi eserleri, camileri, Selimiye gibi Unesco Dünya Mirası, nehirleri, kervansarayları, eğitim kurumları, jeopolitik konumu, verimli toprakları, eğitimli, çağdaş ve üretken halkıyla bir mücevher. Biz mücevherin üzerindeki tozu kaldırmaya, halkın içindeki umutları, gençlerin hayallerini ve dinamizmini birlikte büyütmeye, belediyenin mali ve insan gücüyle, kurumların ve halkın gücünü birleştirmeye, hizmetlerin kalitesini, verimliliğini, kalkınan, büyüyen, gelişen, değişen Edirne için kullanmaya, Edirne halkının parasını, Edirne halkı için harcamaya, harcanan her kuruşun hesabını, şeffaf bir şekilde halkımıza vermeye, Edirne’ye gönül vermiş, Edirne’yi yuva ve yurt olarak sahiplenmiş halkımızı ötekileştirmeden, sevgiyle ve saygıyla kucaklamaya, belediyeyi halkın sorunlarının çözüm merkezi haline getirmeye, kaynak tüketen, kaynak aktaran değil, kaynak üreten, kaynakları verimli ve üretken kullanan, yatırımları bilimsel verilere uygun, yerinde, yararlı, kaliteli ve hesaplı yapmaya, onurlu bir şekilde görev almaya, onurlu bir şekilde hizmet etmeye talibiz. Bir işletmeyi değiştirmek için, çalışanların düşüncelerini, davranışlarını değiştirmek gerekir. Kurumun başarısı yönetim kadrosuna, ama öncelikle sorumluluk ve yetkiyi taşıyan kişiye bağlıdır. Başarı takım çalışmasıyla mümkündür. Takım çalışmasında sorumluluklar eşit paylaşılmalı yetkiler halkın çıkarları doğrultusunda, seçilenlerce denetlenmeli ve yapılan harcamaların hesabı halka verilmelidir. Biz burada kapsayıcı Belediyecilikten söz ediyoruz. İnsani gelişmeye sahip, özgür insanların Edirne’sinden söz ediyoruz. Kentte üretilen rantı birkaç kişi tarafından paylaşılan değil, rantı tabana yayan herkesi kapsayan bir Belediyecilik anlayışından söz ediyoruz. Atatürk’ün halkçılığından söz ediyoruz. Edirne gelişmek, değişmek ve yenilenmek zorunda. Edirne’yi daha iyiye, daha güzele ulaştırmak için sivil toplum, kamu, kitle örgütleri ve halkımızla birlikte planlı, paylaşımcı, katılımcı yönetimi kuracağız.” ifadelerini kullandı.

“Halkın zararına olan uygulamalara ödün vermeyeceğiz”

Halkın zararına olan hiçbir uygulamaya ödün vermeyeceklerini aktaran Ciravoğlu, kentin doğal güzelliklerine sahip çıkacaklarını ifade etti. Şükrü Ciravoğlu, “Edirne’yi temiz havasıyla, temiz suyuyla, hızlı, çabuk ve kaliteli ulaşımıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal ve kültürel yapılarıyla, tarihi ve turistik değerleriyle halkın tüm kesimlerinin hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Edirne’mizin doğal güzelliklerine, yeşil alanlarına, toprağına, nehirlerine sahip çıkacağız. Meriç ve Tunca nehirleri ile kentimizi özdeşleştireceğiz. Gençlerimizin enerjilerinin, hayallerinin ve umutlarının yok edilmesine göz yummayacağız. Emeklilerimizin, yaşlılarımızın ve tüm halkımızın kirlilik ve gürültü içinde yaşamalarına göz yummayacağız. Biz yönetimde ahlakı ve aklı toplum hizmetinde rehber edineceğiz. İlkemiz Edirne’miz de “çağdaş ve sağlıklı toplum, kaliteli yaşam ve yönetimde demokrasi”dir. Ancak bunun için üç temel öge gerekmektedir. Bunlar “Bilim, hukuk ve etik“dir. Bunun bilincindeyiz ve bunlar yönetim anlayışımızın olmazsa olmazı ve asla vazgeçmeyeceğimiz ilkeleri olacaktır. Halkın zararına olan hiçbir eylemde ve uygulamada kimseye ödün vermeyeceğiz. Partimizin önemli değerleri özgürlük ve eşitlik temelinde dürüst, çalışkan, saydam, tutarlı, insana değer veren, çevreye duyarlı, kentli kimliğimizi ön planda tutan ve halkla birlikte yönetmeyi ilke edinmiş bir anlayışla sizlerle birlikte olmak en temel ve vazgeçilemez duyarlılıklarımızdır. Atatürk İlke ve Devrimleri üzerine kurulu, solun evrensel değerlerini içselleştirmiş, sosyal demokrat bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerelde ve ardından genelde iktidara taşınması için sizlerle birlikte var gücümüzle çalışmaya hazırız.” diye konuştu.

Ciravoğlu, konuşmasının sonunda partililer tarafından ayakta alkışladı. 

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.