DOLAR 32,2618 0.03%
EURO 34,8231 0.26%
ALTIN 2.404,320,47
BITCOIN 1986602-1,80%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Edirneliler mevcut yönetimden memnun değil”

“Edirneliler mevcut yönetimden memnun değil”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili açıklamada bulundu. Edirnelilerin mevcut yönetimden memnun olmadığını söyleyen Engin, tüm adayların ortak amacının Edirne'yi hak ettiği standartlara ulaştırmak olduğunu belirtti. 

ABONE OL
7 Aralık 2023 15:47
“Edirneliler mevcut yönetimden memnun değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri için parti olarak çalışmalarını değerlendirdi. Edirnelilerin mevcut yönetimden memnun olmadığının altını çizen Engin, tüm adayların ortak amacının Edirne’yi en iyi şekilde yönetmek olduğunu belirtti. 

İYİ Parti’deki aday adaylığı sürecinin 22 Aralık tarihine kadar devam edeceğini dile getiren İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, “Biz de başvuru süreci 22 Aralık’a kadar devam ediyor. Öncelikle kendi adayımızı çıkarmamız genel başkanımızın kararı olmadığını belirtmek isterim. Bizler demokrasiye önem veren bir partiyiz. Açıklama yapılmadan önce bizler İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Buğra Kavuncu, 81 il başkanıyla online bir toplantı gerçekleştirdi. Her ilin kendi görüşleri alındı. Daha sonra da partimizde genel idare kurulu toplantımız gerçekleştirildi. Genel başkanımız, genel idare kurulundan çıkan kararı imzalayarak her il de kendi adayımızla girmeye karar verdi. Bu genel idare kurulu kararıdır. Bu İYİ Parti’nin yöneticilerin, yönetenlerin bir kararı olarak değerlendiriyoruz. Bizler Edirne’de yaptığımız toplantılarda bir işbirliğine ihtiyacımız olmadığını, adaylarımızla kentimizde seçimlere girebileceğimizi iletmiştik. Bundan dolayı bizler çıktığımız yol da taviz vermeden yürümeye devam edeceğiz. Öncelikle genel merkezdeki tavrımız, gibi bizler de yönetim kurulu ile değerlendirerek, en iyisi olduğunu düşündüğümüz aday ile seçime gireceğiz.” ifadelerini kullandı. 

Yerel seçimlere kendi adayları ile katılma kararının alınmasıyla ilgili konuşan Engin, genel seçimlerdeki ittifak ortakları olan CHP ile tatlı bir rekabet içerisinde yerel seçimleri sonuçlandıracaklarını açıkladı.

Tüm partilerin adaylarının ortak amacının aynı olduğuna vurgu yapan Engin ,”Ben yapı itibariyle daha yumuşak ve kucaklayıcı bir tavır sergilediğim için bu tatlı bir yarış, yarışın tatlı bir rekabet içerisinde geçmesini istiyoruz. Ben CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ile aram da çok iyidir. Herhangi bir kavgamız yoktur. Ortak girdiğimiz seçimlerde de birlikte çalıştık. Bir tatlı rekabet olacaktır. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti devleti, Edirne olduktan sonra bizden yana hiçbir problem yok. Ben diğer partilerin başkan adaylarına da başarılar diliyorum. Hepimizin ortak amacı bu şehri en iyi şekilde yönetmek, en hak edilen standartlarda yönetilmesini sağlamak. Tabi ki rekabet olacak, birbirimizin aleyhinde açıklamalar olacaktır. Kendimizi ön plana çıkarmak için. Ama bunların da dostluk çerçevesi içerisinde olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Edirneliler ile sıklıkla görüştüklerini dile getiren Engin, mevcut yönetimden vatandaşların memnun olmadığını belirtti. Başkan Engin, “Bizden ziyade halkın ne düşündüğünü söylemek isterim. Bizler sürekli sahada olduğumuz için, mevcut belediye başkanının yönetiminden memnun olmadıklarını çok net bir şekilde ifade edebilirim. Aday kim olursa olsun, biz de adayımızı çıkaracağız. Şehrin eksiklerini çok iyi analiz edip, projelerimizle bu yarışın ipini göğüsleyeceğimize inanıyorum.” dedi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.